V Bardejove odštartoval pivný festival

332x
19. Jún 2015

Festival skvelého piva, jedla a hudby

V Bardejove odštartoval pivný festival

 

Dnes (piatok, 19. júna 2015) na Radničnom námestí v Bardejove odštartoval Festival skvelého piva, jedla a hudby.  Pre návštevníkov a degustátorov je až do nedele pripravených niekoľko desiatok stánkov nielen s tradičným i menej známym pivom, ale aj s klobáskami, mäskom i langošami, či popcornom.

Popoludní síce námestie ešte zívalo prázdnotou, no s pribúdajúcimi hodinami sa lavičky v stanoch začali zapĺňať. Vystúpila skupina Dribna z Prešova, večer zavíta Tublatanka revival, takisto z Prešova. Medzitým sa však ešte na námestí predstaví domáca skupina No Brake. V sobotu program začne od 15:00 hod. a na pódiu sa predstavia Wandraci a v nedeľu akcia vyvrcholí vystúpením Ľudovej hudba Stana Baláža z Raslavíc.

Vo videu nájdete prvé ohlasy návštevníkov i ochutnávačov kvalitného piva. Napriek nie príliš najlepšiemu počasiu sa na námestie prísť oplatí.

 

Organizátori o podujatí prezradili:

"Cieľom organizátorov bolo rozbehnúť tradíciu usporiadavania festivalov, na ktorých sa stretnú výrobcovia potravín zo všetkých regiónov Slovenska. Odprezentujú svoje produkty a porovnajú s konkurenciou. Zastúpenie našli takmer všetky odvetvia potravinárskeho priemyslu: mäsokombináty, mliekarne, pivovary, liehovary, vinárske závody, pekárne, výrobcovia pochutín a nealko nápojov. Zabezpečili sme účasť malých, stredných, ale aj veľkých domácich spracovateľov. A aby sme nemali len domáce zastúpenie, tak sme pre Vás pozvali aj České pivovary, aby ste mohli porovnávať kvalitu a chute.

Slovenský spotrebiteľ je pomýlený pri nakupovaní potravín a trh je deformovaný nekvalitnými výrobkami. Kvalitné a chutné potraviny sa už skoro vôbec nedajú zohnať.

Našou úlohou je pravidelne opakovať tento festival, aby ľudia začali spoznávať kvalitné slovenské produkty a znovu dôverovali slovenským výrobcom. Tým chceme zvýšiť záujem o kvalitné slovenské výrobky a samozrejme aj zvýšiť ich spotrebu. A ľudia sa dozvedia, kde ich môžu nájsť."

(18:20, red)

Diskusia
Pridať komentár