K titulu majsteriek Slovenska chýbal kúsoček

12x
20. Jún 2015

Historický úspech futbalových nádejí

žiaččky.jpg

Dievčatá počas sezóny prehrali iba jediný zápas - práve ten rozhodujúci

 

V piatok a v sobotu bojovali mladé futbalistky Partizána Bardejov o titul majstra Slovenska v sezóne 2014/2015.  Bardejovčanky suverénne vyhrali ligu, skupinu východ a dostali sa na finálový turnaj do Šamorína.

V prvom stretnutí futbalistky hrali so Selcami a vyhrali jasne 4:0. V druhom stretnutí si sily zmerali s Trenčianskymi Teplicami a vyhrali ešte vyššie – 5:0. Po týchto dvoch výhrach bolo jasné, že v sobotu bude Bardejov hrať o titul. Prvé dva zápasy vyhral aj bratislavský Slovan a tak práve medzi týmito súpermi sa rozhodlo o titule.

Počas rozhodujúceho zápasu bol lepším tímom Bardejov, no nevedel sa presadiť. Prvý polčas gól nepriniesol, v druhom opäť tlačil Bardejov. Keď sa už zdalo, že duel sa skončí remízou, Bratislavčanky udreli v poslednej minúte a rozhodli o tom, že majstrovský pohár poputuje do hlavného mesta. Partizánky obsadili druhú priečku.

ŠK Selce – Partizán Bardejov 0:4 (0:3)

Góly: 5., 8., a 23. Mikolajová, 61. Kyjovská

 

MŠK Slovan Trenčianske Teplice – Partizán Bardejov 0:5 (0:2)

Góly: 17. Gmitterová, 20. Mikolajová, 40. a 44. Šurnovská, 61. Kyjovská

 

Partizán Bardejov – ŠK Slovan Bratislava 0:1 (0:0)

Najlepšou brankárkou sa stala Denisa Mochnacká, najlepšou hráčkou Martina Šurnovská a najlepšou strelkyňou Mária Mikolajová.

K výkonom dievčat a k druhému miestu koordinátor ženského futbalu v Bardejove František Kuľka povedal:


„Tento tím dievčat okolo kapitánky Denisy Mochnackej zažil fantastickú sezónu. V jeseni minulého roka vyhrali naše dievčatá Minichampions ligu vo Zvolene, v Púchove sa stali majsterkami Slovenska v halovom futbale. Teraz v Šamoríne chceli dievčatá svojou hrou všetkých presvedčiť, že sú naozaj v tejto kategórii najlepšie. Výsledok je už teraz známy, Slovan Bratislava sa stal majstrom, ale naše baby z Partizána Bardejov boli a sú jednoznačne najlepšie. Náš herný prejav bol zo všetkých zúčastnených družstiev najfutbalovejší.

A práve na týchto základoch treba stavať do budúcnosti. Určite si treba zapamätať mená dievčat z tohto družstva žiačok, nakoľko som si istý, že o nich ešte budeme počuť. V priebehu nasledujúceho týždňa je naplánovaná spoločná večera všetkých hráčok a ich realizačných tímov s vedením nášho klubu, kde sa chceme poďakovať dievčatám za dosiahnuté výsledky v práve skončenej sezóne 2014/2015.“

Spravodajský portál Ahoj Bardejov.sk ako mediálny partner futbalistiek mladým dievčatám gratuluje a ďakuje za skvelú reprezentáciu mesta Bardejov.

 

http://ahoj.tv/clanok/historicky_uspech_futbalistiek_z_bardejova.html 

Aj ženy a juniorky sú druhé

ahoj_top.jpg

(17:40, red)

Diskusia
Pridať komentár