Autom sa na Rhodyho ulicu už nedostanete

7x
22. Jún 2015

Ďalšie komplikácie pre motoristov

rhodyho ahojbardejov.JPG

Cesta je už uzatvorená

 

Od dnešného dňa (pondelok, 22. júna 2015) došlo k úplnej uzávere cesty na Rhodyho ulicu od kruhového objazdu.  Uzávera je uskutočnená z dôvodu archeologického prieskumu a začiatok výstavby tzv. Horného hradu.  O celom projekte sme vás informovali už v januári.

http://ahoj.tv/clanok/bardejov_dostane_novu_tvar_od_rhodyho_ulice_sa_na_namestie_nedostanete.html

 

Pozornosť by mali zvýšiť hlavne motoristi, ktorí sa smerom na Radničné námestie od Rhodyho ulice už nedostanú.  Autom sa dostanú iba zjazdom cez Šiancovú ulicu na Krátky rad s odbočením na Stöcklovú a Hradobnú ulicu.

Primátor mesta Bardejov Boris Hanuščak pre spravodajský portál Ahoj Bardejov.sk k výstavbe prezradil: „Púšťame sa do niečoho úplne nového.  Ideme obnoviť niečo, čo ani neexistuje, ale je súčasťou historických análov.  Pôjde o obnovu nezachovanej bašty s opevnením, čo si vyžiada zmenu prístupu na Rhodyho ulicu a zmenu dopravy. Práce na archeologických výskumoch už začali. Prvé stavebné mechanizmy nastúpia v priebehu najbližších dní, ale som presvedčený o tom, že výsledok bude stáť za to a bude prínosom pre naše mesto.“

Predpokladaná cena celej rekonštrukcie by sa mohla pohybovať na úrovni 2 miliónov eur. Pôjde o obnovu Južnej brány, hradobného opevnenia a susedných objektov. Financie by mali byť poskytnuté z dotácie ministerstva financií na rekonštrukciu a obnovu kultúrnych pamiatok.

Mestské opevnenie patrí do zoznamu UNESCO. Pri rekonštrukcii pôjde o spevnenie plochy, terénne úpravy, pribudne nové verejné osvetlenie a nové prípojky.

2200763_.jpg

Takto by mala časť mesta vyzerať po dokončení

(15:00, red)

718
Diskusia
Pridať komentár