VIDEO | Tomáš Filipiak do Bardejova, v minulosti pôsobil v talianskom Udinese

1770x
09. Júl 2021
Zaujímavá posila pre Partizán
 Pozrite si videoreportáž
 
Bardejovskí futbalisti pokračujú v príprave na nový súťažný ročník. Postupne sa formuje káder, viacero hráčov z Partizána odišlo, ďalší do klubu prichádzajú.
 
Oficiálne druhou posilou sa stal dvadsaťročný slovenský mládežnícky reprezentant Tomáš Filipiak, ktorý na Horný Šariš prichádza na hosťovanie z Ružomberka.
 
„V mládežníckych kategóriách som pôsobil v MŠK Žilina, odkiaľ som sa presunul do Slovana Bratislava. Neskôr v staršom doraste som pôsobil v talianskom Udinese Calcio, odkiaľ som sa po skončení dorasteneckého veku vrátil späť na Slovensko,“ prezradil Tomáš po podpise zmluvy.
 
Tomáš Filipiak po príchode z Talianska pôsobil pri mužoch v Ružomberku a v Petržalke. Do Bardejova prichádza s cieľom pomôcť klubu v dosahovaní dobrých výsledkov.
 
 
„Cieľom je určite zachrániť sa, nechať v klube druhú ligu. To je hlavný cieľ. Hráči však vždy majú vyšší cieľ, chcú hrať o popredné priečky a chcú vyhrávať. Skladá sa tu celkom zaujímavé mužstvo, tak uvidíme. Budeme sa snažiť podávať čo najlepšie výkony a možno aj dosiahnuť vyššie ciele, ako sú dané.“
 
Filipiak pôsobí na pozícii stopéra. Slovensko reprezentoval v mládežníckych kategóriách od pätnástky až po devätnástku. Na pôsobenie v Bardejove sa teší.
 
„Oslovil ma tréner Šarmír, mal som síce aj iné ponuky, ale dôležité je pre mňa hrávať a futbalovo rásť. Táto ponuka ma oslovila a teším sa na pôsobenie v Bardejove,“ dodala nová posila Partizána.
 
Partizán Bardejov v príprave na novú sezónu odohrá ďalší prípravný zápas v sobotu desiateho júla, keď doma privíta Lipany.
(14:55, red)
Diskusia
Pridať komentár