Odštartovala súťaž Bardejovskí lovci perál

25x
23. Jún 2015

Odštartoval druhý ročník súťaže

LovciMAIL.jpg

 

Od 10.6. až do 15.9.2015 prebieha druhý ročník súťaže Bardejovskí lovci perál. Organizátorom súťaže je Kultúrne a  turistické centrum Bardejov. Súťaž je vekovo neobmedzená.

 

Spôsob získavania perál

Lovci v rôznych súťažiach (vedomostné, zručnostné, športové,  pátracie) získavajú pečiatky rytiera Rolanda do knižky lovcov perál. Po získaní 3 pečiatok dostane hľadač perlu s číslom, ktorá sa zaregistruje a vhodí do osudia. V špeciálnych súťažiach bude môcť získať lovec rovno aj perlu.

Pripravených bude zhruba 30 vecných cien, ktoré budú predstavované postupne (tablet, bicykel, kniha, športové náradie).

Indície sa budú nachádzať na rôznych miestach (napr. na webe ahojbardejov.sk, na FB, v Poľsko-slovenskom dome, na jarmoku, na športoviskách...)  

Všetky informácie získajú lovci perál na webe lovciperal.ktcbardejov.sk alebo priamo na Poľsko-slovenskom dome. 

 

O dračom vajci


Bola raz jedna krajina. Nám ľuďom však neprístupná a neznáma. Žiadny ľudský tvor v nej nebol, nik nevie, kde presne sa nachádzala. Bola to však krajina rozprávková, krajina škriatkov, víl, čarodejníc a drakov. Žila si tu aj jedna dračia rodinka. Veľký drak Trojhlavák a jeho milá dračica Kraslica. Boli šťastní a spokojní, plní očakávaní, lebo naša milá dračica Kraslica čakala už onedlho malého dráčika.

Jaskyňa, v ktorej bývali však bola malá, a preto sa veľký drak Trojhlavák rozhodol, že nájde pre svoju rodinu väčšiu. Vydali sa teda s dračicou Kraslicou na dlhý let. Cestou prekonali množstvo prekážok, stretli množstvo dobrých, ale aj zlých ľudí, ktorí im nechceli pomôcť. Ako tak leteli, sily im ubúdali a zrazu sa strhla silná snehová víchrica. Lomcovalo s nimi zo strany na stranu, len len že nespadli. Mali so sebou aj svoje dračie vajce a o to sa báli najviac.

 

http://ahoj.tv/kalendar/detail/549/beneficny_sportovy_den_knbj.html 

Pozvánka, športový deň 2015.jpg

 

 

Letiac nad pohorím Magura sa víchrica zhoršila a snehové záveje číhali zo všetkých strán. Odrazu sa ocitli v hmle a nášmu veľkému drakovi Trojhlavákovi vypadlo z pazúrov dračie vajíčko. Nešťastná dračica Kraslica sa mu márne snažila pomôcť. Vajce padalo a padalo a už vôbec nebolo v dohľade našim dvom milým drakom. Márne poletovali nad Magurou, Čergovom aj Mihaľovom. Vajce spadlo rovno na Radničné námestie v Bardejove len len že sa nerozbilo, našťastie snehová pokrývka ho udržala ako na obláčiku.

Na druhý deň ráno ho našli dobrí ľudia z Bardejova. Keďže sa blížila Veľká noc, využili to a aby ho ochránili pred zlými ľuďmi rozhodli sa ho zamaskovať za veľkonočné vajce. Hneď sa okolo neho zhŕkli šikovné bardejovské deti, vymaľovali ho nádhernými farbami nič netušiac, že to je dračie vajce. Navyše vyzdobili okolité lipy svojimi vlastnoručne vyzdobenými veľkonočnými vajíčkami. Celú Veľkú noc sa vynímalo vyzdobené dračie vajce v hniezde po lipami na námestí v Bardejove. Nič netušiaci obyvatelia najkrajšieho mesta na Slovensku sa tešili z neobvyklej atrakcie, ktorou sa nemohlo pochváliť žiadne iné mesto.

Čo sa ale nestalo po skončení Veľkej noci? V jedno krásne ráno ľudia na námestí našli z krásneho veľkonočného vajca len škrupinu. Čo sa stalo? Ako to, že je vajce rozbité? Až kým nezazreli potulovať sa námestím malého dráčika, ktorý sa cez noc z vajca vyliahol. Hneď si ho všetci obľúbili a deti mu vymysleli meno Ohniváčik. Obyvatelia mesta chceli, aby dráčik ostal v meste a rozveseľoval všetkých ľudí. Avšak nášmu dráčikovi chýbali rodičia, ktorí ho stále neúnavne hľadali po okolí. Smutný a opustený malý dráčik veľmi chce nájsť svoju rodinu a vrátiť sa do svojej krajiny. Preto vyzýva a prosí všetkých obyvateľov mesta Bardejov a šikovné deti, aby mu pomohli nájsť cestu a vrátiť sa k svojej rodine. 


Dráčik Ohniváčik počas svojich potuliek po meste plakal za svojou mamičkou dračicou Kraslicou a ockom veľkým drakom Trojhlavákom. Jeho slzy sa premenili na perly a vašou úlohou je všetky perly pozbierať, a tým pomôcť dráčikovi vrátiť sa k svojej rodine do rozprávkovej dračej krajiny.

988595_468307469997548_1415948204694137694_n.jpg

(17:10, red)

Diskusia
Pridať komentár