Viete si správne vybrať tie pravé hodiny do interiéru?

565x
16. Júl 2021
Zariadenie interiéru s nástennými hodinami
 
Klasické nástenné hodiny sú tu s nami už veľmi dlho a stále sú veľmi obľúbené. Sú nielen praktické, ale plnia aj dôležitú dekoratívnu funkciu – zdobia prázdne steny a dodávajú interiéru jedinečný charakter. Dokonale sa hodia k akémukoľvek zariadeniu, tak ku klasickému ako aj k modernému.
 
Dnes sme pre vás pripravili krátkeho sprievodcu, v ktorom Vám vysvetlíme, ktoré hodiny budú najlepšie vyhovovať vášmu štýlu a interiéru.
 
Nástenné hodiny pre klasické zariadenie
 
Nástenné hodiny môžu byť dôležitým a zaujímavým dekoratívnym prvkom každej klasicky zariadenej obývacej izby. Musia však dokonale zapadnúť do celej výzdoby a tvoriť s ňou jednotný a súdržný celok.
 
Tu sa budú najlepšie prezentovať nástenné hodiny - https://tulup.sk/sklenene-hodiny - v štýle retro (napr. s rímskymi číslicami, drevenými prvkami, nezakrytým mechanizmom) a klasické drevené skriňové hodiny s kyvadlom. Skvele sa hodia k ťažkému drevenému nábytku a štýlovým doplnkom.
 
Nástenné hodiny do modernej obývacej izby
 
Do modernej a priestrannej obývacej izby sa najlepšie hodia veľké nástenné hodiny bez ciferníka, ktoré krásne ozdobia prázdnu stenu a celému interiéru vdýchnu jedinečný charakter. Sú k dispozícii v mnohých vzoroch a farbách a ich montáž je jednoduchá. Veľké nástenné hodiny sa budú najlepšie vynímať nad pohovkou alebo krbom.
 
Nástenné hodiny na skle sa skvele hodia aj do moderných interiérov. Majú dlhú životnosť, sú dostupné v mnohých vzoroch a farbách a hodia sa k akémukoľvek zariadeniu. Do obývacích izieb, kde prevláda minimalizmus a biela farba, sa najlepšie hodia jednofarebné hodiny (čierne, šedé) alebo napodobňujúce mramor. Do farebnejších interiérov odporúčame nástenné hodiny s rastlinným motívom, farebnou abstrakciou alebo fotografiou.
 
Do interiérov v škandinávskom štýle sa najlepšie hodia hodiny s mierne strohým dizajnom, bez zbytočných ozdôb v bielej, šedej, hnedej a čiernej farbe. Do loftových interiérov zase odporúčame jednoduché nástenné hodiny s imitáciou dreva, betónu a kovu.
 
Nástenné hodiny do kuchyne a detskej izby
 
Nástenné hodiny zdobia nielen obývacie izby, ale aj spálne, kuchyne a detské izby. Do kuchýň v klasickom štýle sa hodia hodiny v retro štýle, do modernej kuchyne – nástenné hodiny s kulinárskym motívom (čerstvé ovocie, zelenina alebo šálka kávy). Budú nielen praktické, ale aj skvele zdôraznia charakter interiéru.
 
Nástenné hodiny sú tiež vynikajúcim dekoratívnym prvkom detskej izby. V izbe najmenších detí sa najlepšie osvedčia farebné nástenné hodiny s medvedíkmi, zvieratami a farebnými planétami. Deťom, ktoré sa učia písmená a čísla, uľahčia spoznávanie času hodiny s veľkými ciferníkmi a číslami. Detské hodiny musia byť nielen farebné a vizuálne atraktívne, ale mali by tiež ladiť s celým zariadením a ostatnými dekoráciami.
 
Vhodne zvolené nástenné hodiny skvele doplnia interiér každej miestnosti. Vdýchnu jej charakter a jedinečnú atmosféru. Sme presvedčení, že si nakoniec zvolíte ideálny model hodín pre váš interiér.
(16:47, r)
Diskusia
Pridať komentár