Futbalové kempy v Bardejove a Gerlachove zožali veľký úspech

1621x
22. Júl 2021
Profesionálna hra i zábava
Futbalový kemp v Bardejove 
 
Ak by ste hľadali v našom okrese miesta s najvyššou koncentráciou detí v kopačkách, natrafili by ste hneď na dve. Na štadióne bardejovského Partizána a na ihrisku FK Gerlachov prebiehali futbalové kempy určené pre nádejných futbalistov, ale aj pre deti, ktoré futbal ešte nehrávajú.
 
Dve podujatia v jednom termíne vyzerajú ako konkurencia, ale nie je to tak. Už len preto, že cez prázdniny zamestnaní rodičia ocenia podujatia, ktoré im pomôžu riešiť večný problém, čo s deťmi v čase voľna. Bardejovský kemp bol profesionálnejší, viac zameraný na futbalovú prípravu. Nechýbala však ani pohybová príprava, hry či kúpalisko. Kemp viedli mladí, ale skúsení tréneri, ktorí nadobudli skúsenosti z mládežníckych prvých líg.
 
Futbalový kemp v Gerlachove 
 
V Gerlachove, aj vzhľadom na to, že tu bolo veľké množstvo menších detí, to bolo viac o zábave. Kvalitnú pohybovú prípravu striedali hry a súťaže. Samozrejme futbal nechýbal. Viac bolo však hry ako zdokonaľovania futbalových schopností. Partizáni majú za sebou už druhý turnus. Na oboch sa zúčastnilo približne 80 detí.
 
Gerlachovčanov čaká ešte jeden kemp, a to v závere mesiaca. Na prvom bolo 36 detí. Aj v FK stavili na trénerov z Bardejova. Tu to však boli tréneri, ktorí mali skúsenosti s futbalovými prípravkami, a teda aj menšími deťmi. V závere oboch kempov obdržali deti pamiatkové predmety, ktoré im budú pripomínať ich účasť na týchto podujatiach.
 
Najpodstatnejšia je však spokojnosť rodičov z toho, ako bolo o ich ratolesti postarané a samozrejme spokojné, veselé ale unavené deti, ktoré si získali nových kamarátov a budú mať na čo spomínať.
(15:23, P. Cingel)
 
Diskusia
Pridať komentár