VIDEO | Futbalový kemp v Gerlachove na vysokej úrovni

2262x
27. Júl 2021
O druhý turnus bol opäť veľký záujem
 Pozrite si videoreportáž
 
Na gerlachovskom ihrisku sa to od včerajšieho dňa opäť hemží mladými talentami. V poradí druhý tohtoročný futbalový kemp FK Gerlachov otvoril svoje brány nielen pre nádejných futbalistov a futbalistky, ale aj pre úplných nováčikov.
 
„Tento futbalový kemp robíme už štvrtý rok po sebe. V súčasnosti v ňom participujú deti nielen z obce Gerlachov, ale aj z okolitých obcí, tiež aj chlapci, ktorí hrajú v Partizáne Bardejov,“ priblížil športový manažér FK Gerlachov Luboš Trudič.
 
„Vnímame to pozitívne, vzhľadom na to, že dnešné decká majú málo pohybovej činnosti, takže aj z tohto dôvodu sme sa to rozhodli zorganizovať,“ uviedol starosta obce Gerlachov Ondrej Ševcov.
 
Futbalový kemp je organizovaný v úzkej spolupráci s obcou Gerlachov, športový týždeň prebieha pod dohľadom piatich skúsených trénerov. Jednotlivé aktivity sú zamerané na futbalový tréning i všeobecnú športovú prípravu.
 
Zabavia sa, nájdu si nové priateľstvá 
 
„Nerobíme to nejakou násilnou formou, je to skôr formou zábavy – tak, aby si tu deti našli kamarátov a zabavili sa,“ ozrejmil Trudič.
 
 
„Zahrali sme si streľbu na panákov, triafali sme brvno a skúšali penalty,“ pochválil sa mladý futbalista.
 
„Spoznávam tu veľa nových ľudí, máme tu zadarmo občerstvenie, lopty, môžeme sa zdokonaľovať,“ popísal jeden z pravidelných účastníkov kempu.
 
Čaká ich aj turistika  
 
„Som rád, že sa o nás má kto postarať, môžeme sa tu veľmi zlepšiť, potom to aj na nás vidno,“ objasnil ďalší z účastníkov.
 
„Zajtra ideme na turistiku na Kráľovú studňu, ideme tam pešo, vyšľapeme si to hore, oddýchneme si a užijeme si to tam,“ uzavrel jeden z mladých futbalistov.
 
Z futbalového kempu sa v Gerlachove postupne stáva tradícia, v podobnom rozsahu by ho chceli zorganizovať aj budúci rok.
(14:21, red) 
 
Diskusia
Pridať komentár