V areáli Materskej školy Čergovská pribudne nové oplotenie

429x
31. Júl 2021
Mesto Prešov osadí pri MŠ Čergovská na sídlisku Sekčov nové oplotenie
Pribudne nové oplotenie 
 
Cieľom investície je ochrana bezpečnosti detí v škôlke a ochrana mestského majetku. Stavenisko už bolo odovzdané zhotoviteľovi. 
 
Budova Materskej školy na Čergovskej ulici, ktorá je v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Prešov doteraz nebola oplotená. Areál slúžil ako verejný priestor, oddychová zóna s detským ihriskom, pričom zároveň išlo o vonkajší priestor pre deti zo škôlky.
 
Oplotiť celý areál 
 
V záujme zvýšenia bezpečnosti detí a majetku materskej školy sa mesto Prešov rozhodlo oplotiť celý areál. Projekt rieši realizáciu oplotenia v celkovej dĺžke viac ako 110 metrov vrátane štyroch vstupných brán a realizáciu nového chodníka zo zámkovej dlažby.
 
Oplotenie bude pozostávať z celopozinkovaných poplastovaných plotových panelov zelenej farby s betónovými podhrabovými doskami. Výška oplotenia bude 1,95 metra. Po realizácii bude celková oplotená plocha 1235 m². 
 
Návrh oplotenia je riešený tak, aby vonkajšie priestory pre deti MŠ spĺňali požiadavky vyhlášky 527/2007 Z.z. o podrobnostiach a požiadavkách na zariadenia pre deti a mládež, a aby bola v čo najmenšej miere narušená funkcia existujúceho vnútrobloku pre obyvateľov susediacich bytových domov.Stavba bude ukončená do septembra 2021.
 
Jej celková cena je 14 266,80 EUR s DPH. Zhotoviteľom je spoločnosť AES Košice s.r.o.
(17:58, presov.sk) 
Diskusia
Pridať komentár