VIDEO | Vo Svidníku otvorili turistické informačné centrum

1633x
03. August 2021
Otvorenie informačného centra zaujalo
Pozrite si videoreportáž 
 
Vo Svidníku sa uskutočnilo slávnostné otvorenie prvého mestského turistického informačného centra.
 
„To, čo máme v názve, turistické informačné centrum, tak je otvorené pre turistov, pre návštevníkov mesta. Cieľom je hlavne informovať, podávať dostatok informácii na to, aby všetci, ktorí prídu do Svidníka a okolia videli, že tento región je naozaj krásny, má čo ponúknuť a je atraktívny v každom jednom ročnom období,“ uviedla primátorka mesta Marcela Ivančová.
 
Táto udalosť zaujala širokú verejnosť a tak sa na jej otvorení zúčastnil veľký počet miestnych návštevníkov.
 
„Veľmi sa mi to páči a túto myšlienku podporujem, že sa takéto infocentrum podarilo otvoriť aj mestu Svidník,“ povedala návštevníčka novootvoreného centra.
 
Otvorenie tohto centra oživí cestovný ruch a priláka viacero turistov
 
„Som presvedčená, že aj v tomto pandemickom roku, kedy mnohí slovenskí turisti objavili aj krásy takýchto odľahlejších regiónov a aj to, že je to východisko na ceste Slovenského národného povstania a turistov, ktorí sa vydávajú na tú trasu tu vidíme veľmi veľa. Som presvedčená, že to pomôže minimálne spropagovať a oživiť cestovný ruch vo Svidníku a v priľahlých obciach,“ podotkla Ivančová, na ktorú nadviazala Martina Lazengová, pracovníčka turistického informačného centra vo Svidníku.
 
Som presvedčená, že to pomôže minimálne spropagovať a oživiť cestovný ruch vo Svidníku a v priľahlých obciach
 
„V tomto informačnom centre budeme podávať základné informácie, čo sa týka ubytovania, stravovania v našom regióne. Takisto rôzne tipy na výlety, zájazdy a mimo toho si budú môcť návštevníci centra zakúpiť nielen tradičné predmety pre turistov, ale aj predmety, ktoré sú originálne pre náš región a pre naše mesto.“
 
A preto v informačnom centre prišli s myšlienkou, ponúknuť návštevníkom propagačné predmety s vlastnou tematikou, ktoré sa viažu k mestu Svidník, ako je napríklad: špeciálna edícia omaľovaniek, ktoré vytvorili deti zo Svidníckych škôl alebo kartičková hra, kde sa môžu turisti dozvedieť o Svidníku fakty, ale aj zaujímavosti z histórie.
(19:26, K. Tarjanová)
Diskusia
Pridať komentár