VIDEO | Výrazné zmeny v Partizáne Bardejov. Predstavujeme nových hráčov

3158x
06. August 2021
Obmena kádra
Partizán Bardejov 2021/2022 
 
Káder Partizána sa pred začiatkom ligového ročníka 2021/2022 budoval úplne odznova. V kabíne, z pôvodných hráčov, ostali len Ján Čikoš-Pavličko, Romulo Silva Santos, Marko Lukáč, Šimon Stachura, Miroslav Petko, Lukáš Horváth, Filip Maník, Filip Tatár a Andrej Stolárik.
 
Noví tréneri Šarmír a Kurty museli káder doplniť. Medzi novými hráčmi chýbajú výraznejšie a skúsené osobnosti.
 
Bardejovčania stavili na mladých a talentovaných futbalistov. Ich herná prax v uplynulých sezónach však nebola vysoká. Jeden z najskúsenejších Keresteš má 25 rokov a veľa toho v Košiciach (pre zranenie), nenahral. Do FC odišiel práve z Bardejova.
 
Strednú futbalová generáciu zastupuje aj Kojo Matić (26) z Bosny a Hercegoviny, „starších“ futbalistov Brazílčan Lopez . Novopríchodzí sú však predovšetkým futbaloví mladíci. O tom, či bude v kabíne dostatok skúseností a či sa nájdu osobnosti schopné strhnúť kolektív, sa presvedčíme počas jesennej časti.
 
 Všetky rozhovory s novými hráčmi nájdete na našom youtube kanáli
 
Jakub Krela (23), záložník, hráčske pôsobenie Oščadnica, Čadca, Žilina, Dubnica, Komárno (na jar 2021 nastúpil v základnej zostave 4x).
 
Rastislav Kružliak (22), záložník, útočník, hráčske pôsobenie Ružomberok, Liptovský Mikuláš, Dubnica, Ružomberok (na jar 2021 nastúpil v základnej zostave 2x).
 
 
Roman Zemko (23), záložník, hráčske pôsobenie Slovan Bratislava, Komárno, v sezóne 20/21 nastúpil v deviatich zápasoch, v roku 2015 – jeden zápas za SR U17.
 
Dávid Keresteš (25), záložník, obranca, hráčske pôsobenie Tatran Prešov, Partizán Bardejov, FC Košice, od 27.3. nenastúpil ani na jeden zápas (zranenie).
 
Všetky rozhovory s novými hráčmi nájdete na našom youtube kanáli 
 
Ikenna Ikedi (22), vysoký (198 cm), defenzívny záložník, prišiel z druhodivízneho nórskeho Oygaardenu. Môže hrať aj v strede obrany. Je silný v osobných súbojoch, dobre číta hru, má futbalové myslenie a kvalitnú prihrávku. V prípravných zápasoch sa javil ako jedna z najlepších posíl Partizána.
 
Stefan Veličković (22), srbský futbalista prichádza z klubu najvyššej srbskej súťaže FK Cukaricky, má na konte 25 zápasov v Super lige, dal jeden gól. Hrával prevažne ako krajný (pravý) obranca, ale predstavil sa aj ako stredový defenzívny stredopoliar.
 
Richard Župa (23), ľavonohý obranca prichádza do Bardejova z Pohronia. Hráčska kariéra Tatran Prešov, FK Pohronie, Partizán Bardejov. Na jar nastúpil v najvyššej súťaži v základnej zostave trikrát a štyri razy striedal.
 
 Všetky rozhovory s novými hráčmi nájdete na našom youtube kanáli
 
Alex Fojtíček (21), brankár, pôsobil štyri roky v mládežníckych mužstvách a rezerve Manchestru United (do Anglicka odišiel z Tatrana Prešov). Následne prestúpil do treťoligového Blackpoolu.
 
Tomáš Filipiak (21) ako 16 ročný odišiel zo Slovana Bratislava do Udinese Calcio. S futbalom začínal v Kalinkove, následne jeho kariéra pokračovala v Žiline a v Slovane Bratislava. Počas svojej talianskej anabázy hrával Primaveru. Po návrate na Slovensko prestúpil do Ružomberka. Ligový ročník 2020/21 strávil na hosťovaní v Petržalke (27 druholigových štartov).
 
Kojo Matić (26), stredopoliar, pochádza z Bosny a Hercegoviny. Hrával vo Švajčiarsku, Bosne a Hercegovine. Na Slovensko prišiel v roku 2017 (Nové Zámky, Ludince, Gabčíkovo, Pohronie).
 
Jakub Konkoľ (19), útočník, hráčske pôsobenie Stará Ľubovňa, Nová Ľubovňa, Partizán Bardejov (U19).
 
 Všetky rozhovory s novými hráčmi nájdete na našom youtube kanáli
 
Lopez Da Silva Junior (32), Brazília, stredný záložník, hráčske pôsobenie v SR Moldava n/B., Trebišov, Poprad, v zahraničí Rakúsko, Maďarsko, má na konte 67 zápasov v druhej lige a 6 zápasov v Slovenskom pohári.
 
Salisu Abdullahi (19), defenzívny stredopoliar pochádza z Nigérie. Nastupoval aj na poste ofenzívneho záložníka. Hrával v Rusku (FDC Vista Gelendzhik) a Dánsku (Fremad Amager). Do Bardejova prišiel po pôsobení v 2. dánskej lige.
 
V kádri sú zatiaľ štyria odchovanci – Čikoš-Pavličko, Lukáč, Stachura a Andrej Stolárik (Mikolaja čaká operácia). Cudzincov je šesť (Santos, Ikedi, Veličković, Matić, Salisu a Lopez).
(18:15, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár