Prvý Reflektor ľudí prilákal, nový priestor pre Bardejovčanov

20x
30. Jún 2015

Reflektor - nedeľná diskusia

Reflektor - diskutovalo sa o architektúre

 

V nedeľu 28.6.2015 podvečer patrila kaviareň HumBook prvému Reflektoru. Reflektor je nový projekt, ktorý vznikol pod hlavičkou občianského združenia Kandeláber. Na nedeľnú diskusiu pozvanie prijali prešovskí architekti zerozero - Irakli Eristavi a Pavol Šilla. Na historicky prvú akciu zavítali desiatky, prevažne mladých ľudí. 

„Reflektor by mal byť priestor, kde budeme pozývať zaujímavých hostí, na rôzne témy, kultúra, spoločnosť. Takisto aj témy, ktoré sa dotýkajú Bardejova a blízkeho okolia. Celý projekt vznikol z dôvodu, že nám v Bardejove chýba priestor na diskusiu. Ako prvú tému sme vybrali architektúru a hlavnou otázkou bolo Kto je to vlastne architekt a prečo ho vlastne potrebujeme?“ uviedol na začiatku diskusie moderátor večera a jeden z hlavných organizátorov Jakub Lenart. 

Zerozero ozrejmili architektúru, prezradili, kto je to architekt, aké má úlohy, prečo je potrebný. Porozprávali aj vlastné skúsenosti z praxe, prezentovali svoje projekty, ktoré urobili alebo na ktorých pracujú. 

„Potešilo ma, koľko ľudí prišlo, osobne som také množstvo neočakával. Po prvej akcii sa to zlomí, buď príde ešte viac ľudí, alebo si povedia, že ich to nezaujíma. Budeme radi, ak by prišli aj mladší ľudia, napríklad stredoškoláci.  Chceli by sme Reflektor organizovať raz za mesiac, aby to malo nejakú periodicitu, aby ľudia vedeli, že také niečo tu bude a aby sme aj mohli budovať značku Reflektora,“ povedal ďalší organizátor Marek Sabol.

Projekt Reflektor patrí pod OZ Kandeláber, spolupracuje s OZ Different, s Komunitnou nadáciou Bardejov a s ďalšími jednotlivcami. 

(10:10, red)

725
Diskusia
Pridať komentár