Centrum športu pri ZŠ v Bardejove

1252x
18. August 2021
Ambasádori športových aktivít – Centrum športu pri ZŠ
Z Bardejova trojica trénerov 
 
Trojica trénerov Mládež HC 46 Bardejov – Tomáš Ivan, Stanislav Mojdis, Tomáš Reviľák v uplynulých dňoch v Nitre úspešne absolvovala psychologické testovanie (hodnoty, osobnosť), neskôr týždňový vzdelávací kurz v Michalovciach pre potreby obsadenia pozícií ambasádor športových aktivít v rámci projektu Slovenského zväzu ľadového hokeja – Centrum športu pri ZŠ.
 
Testovanie je povinné pre všetkých záujemcov o pozíciu ambasádor športových aktivít pri ZŠ, rovnako ako absolvovanie príslušného vzdelávacieho kurzu.
 
Na základe týchto testov, ktoré mimochodom trvali s malou prestávkou tri hodiny, odborníci vyhodnotia, či majú záujemcovia predpoklady pre prácu s mládežou.
 
 
Systematická práca s mládežou má pozitívny dopad na fyzické, ale aj duševné zdravie detí a pomáha eliminovať negatívne nástrahy dnešnej doby, ako napríklad šikanovanie či závislosť na sociálnych sieťach.
 
V konečnom dôsledku môžeme vďaka tomuto projektu získať na hokej nových šikovných záujemcov. Ambasádori športových aktivít v Centrách športu pri ZŠ budú mať za úlohu rozhýbať deti a vytvoriť im priestor pre slobodné športovanie.
 
SZĽH chce nahradiť „ulicu“ a vytvoriť miesto, kde môžu deti aktívne využívať voľný čas a motivovať ich k športovaniu. Športové centrum pri základnej škole zahŕňa týždenný školský korčuliarsky program a popoludňajšie športové aktivity v školských kluboch zamerané na všeobecnú športovú prípravu.
 
Do aktivít sa zapoja deti prvého stupňa ZŠ. Projekt Centra športu pri ZŠ by sa mal v Bardejove spustiť už tento školský rok.
(13:11, mhc46.sk)
Diskusia
Pridať komentár