Bardejovčania pred ťažkým duelom s Trebišovom

2456x
20. August 2021
V kabíne chýbajú osobnosti
Bardejovčania sa spolu zohrávajú 
 
Východniari v minulosti pravidelne prečkávali priebeh druhej futbalovej ligy na dolnom konci tabuľky. Tento ročník je však iný. Trebišovčania sú druhí, Humenné tretie a Košice siedme. Jediný, kto dodržiava východoslovenskú tradíciu, sú hráči Partizána Bardejov.
 
Štrnáste miesto by v konečnom zúčtovaní znamenalo zostup o súťaž nižšie. Situácia v Bardejove nie je jednoduchá. Tréneri našli pred prípravou v šatni len pár hráčov a tak sa ďalší adepti na bardejovský dres museli hľadať.
 
Prišiel rad nových hráčov
 
Žiaľ v mnohých prípadoch lavičkoví hráči bez hernej praxe. Šarmír s Kurtym robia čo môžu. Skutočne im však niet čo závidieť a čas sa, zápas od zápasu, kráti. V sobotu nás čaká 5. kolo druhej futbalovej ligy a Partizáni si doteraz na konto nepripísali ani jedno víťazstvo. V bodovom hodnotení svieti smutná jednotka za remízu v Púchove. To je zatiaľ všetko.
 
 
V troch ďalších zápasoch ťahali Partizán za kratší koniec. Paradoxne vo všetkých prehratých zápasoch sa objavili aj dobré momenty. Tie však striedali neustále sa opakujúce a rovnaké chyby, ktoré dokázali súperi dokonale využiť.
 
Obranné rady Partizána nefungujú, záloha nejestvuje a bez podpory zozadu je ťažko dať gól. V príprave sa niektorí hráči javili nádejne. Štart súťaže však ukázal, že treťoligoví súperi, v prípravných zápasoch, zďaleka nedosahovali úroveň mužstiev hrajúcich o súťaž vyššie a tak sa zdanlivé posily z ihriska vytrácajú.
 
 
V kabíne chýbajú osobnosti, ktoré by dokázali mužstvo v ťažkých chvíľach podržať a nakopnúť. Partizáni v štyroch zápasoch strelili len tri góly. Dvakrát sa presadil Da Silva Junior, raz Župa.
 
Práve brazílsky stredopoliar sa ukazuje ako potencionálna osobnosť. To by však na tom musel byť ináč s kondíciou. Frustrácia Partizánov sa prejavuje aj v disciplíne na ihrisku. V štyroch zápasoch videli Bardejovčania 14 žltých a jednu červenú kartu. Ak to takto pôjde ďalej, onedlho bude problém, kto v drese Partizána vôbec nastúpi.
 
Problémom sú aj pokutové kopy. V posledných dvoch zápasoch sa dva nepodarilo premeniť.
 
Štrnáste miesto znamená zostup
 
Do konca súťaže ešte zostáva dosť času a tak nie je dôvod na paniku. Čakať na lepšie výsledky sa však nedá donekonečna a tak je skutočne najvyšší čas, aby sa futbalisti Partizána konečne chytili.
 
 
Šanca bude už v sobotu v zápase s Trebišovom. To však nebude jednoduché. Trebišov, na rozdiel od Partizánov, poskladal dobré, vyvážené mužstvo bez veľkých hviezd. Dal šancu aj kvalitným hráčom z nižších súťaží a na rozdiel od bardejovských futbalistov zatiaľ neprehral. V tabuľke je druhý (4 3 1 0 6:1 10). O šesť gólov sa podelili Begala 3, Rypák, Danko a Michalík po 1.
 
Herná pohoda sa prejavuje aj v disciplíne
 
Trebišovčania v štyroch zápasoch videli len štyri žlté karty. Zemplínčania sa však na horných miestach tabuľky neobjavili len tak. Za všetkým je systematická práca klubu a trénera Desiatnika.
 
Ten už v minulej sezóne dokázal so Slavojom preplávať búrlivými vodami druhej ligy bez väčších problémov. Mužstvo, na rozdiel od Bardejova, len doplňovali na miestach, kde mali rezervy.
 
Z konštatovania, že Partizáni potrebujú bodovať, sa už stalo klišé. Je však skutočne najvyšší čas. Je na tréneroch, ako mužstvo pripravia, je na hráčoch, ako budú pokyny trénerov dodržiavať a ako k zápasu pristúpia. Šanca na zisk bodov stále žije a Partizáni ich skutočne potrebujú ako soľ.
(15:21, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár