V drese Bardejovskej Novej Vsi otec František a syn Hugo

2434x
23. August 2021
Spolu v jednom drese
František a Hugo Šottoví 
 
František Šott je v štyridsiatich piatich rokoch najskúsenejším hráčom štvrtoligového ŠK Milénium Bardejovská Nová Ves. S futbalom začínal práve v Bardejovskej Novej Vsi. O talentovaného stredopoliara bol záujem aj vo vyšších súťažiach, ale dlho odolával.
 
K susedom do Bardejova sa vybral až ako dorastenec. Aj v Partizáne patril k talentom a tak , ešte ako starší dorastenec, bol zaradený do prípravy vtedajšieho A mužstva.
 
Vojenskú službu strávil v treťoligovej Spišskej Novej Vsi a po jej absolvovaní sa vrátil do Bardejova. Kopačky obúval v Bardejove, Lipanoch, Ličartovciach a v súčasnosti opäť doma v Bardejovskej Novej Vsi.
 
 
Jeho syn Hugo má rokov devätnásť a ide v šľapajach svojho otca. Do Bardejova prišiel ako prípravkár a prešiel všetkými mládežníckymi kategóriami.
 
Ako hráč U19 bol zaradený do prípravy A mužstva. Zranenie ho však pribrzdilo a tak po skončení účinkovania v doraste hráva v Bardejovskej Novej Vsi. Stále je však futbalistom Partizána Bardejov.
 
Tento mesiac spolu nastúpili v základnej zostave Bardejovskej Novej Vsi
 
V zápase, kde ich súperom bol Sabinov. Hrali aj v predchádzajúcom stretnutí. Hugo v základe, František prišiel na ihrisko v druhom polčase. František Šott je zároveň trénerom ŠK Milénium.
 
 
Otca ako svojho trénera vníma Hugo takto: „S otcom sa mi spolupracuje dobre ako s každým iným trénerom, ktorý má trénoval. Je na mňa trochu tvrdší ako na iných, ale nie je to až taký veľký rozdiel a mne to nevadí. Moje ciele do budúcna? Momentálne pôsobím v Bardejovskej Novej Vsi. Mám sa tu dobre, každým zápasom sa chcem zlepšovať a získavať skúsenosti. Čo príde do budúcna, to momentálne neriešim.“
 
„Juniorove“ futbalové plusy a mínusy vidí Šott starší takto: „Popracovať by mal na hre hlavou a zdokonaľovať slabšiu nohu. Prednosti sú veľká ochota na sebe pracovať a hra na lopte, ale celkovo sa na mladých hráčov prejavilo to, že posledné dva ročníky sa neodohrala ani polovica súťaže a chlapcom chýba väčšia herná prax a tým aj istota na kopačkách.“
 
Bardejovská Nová Ves pôsobí momentálne v IV. lige. Ciele svojho mužstva vidí jej tréner takto: „Hlavným cieľom je predvádzať pekný kombinačný futbal a pohybovať sa v tabuľke do piateho miesta. Chceme dosiahnuť aj to, aby bolo na mladých hráčov vidieť, že futbalovo napredujú.“
(19:44, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár