VIDEO | Dievčenský futbalový kemp na Sigorde znova zaujal

1649x
25. August 2021
Jedinečný svojho druhu na východe
 Pozrite si videoreportáž
 
Na Sigorde blízko Prešova sa po roku znova uskutočnil letný futbalový kemp dievčat do šestnásť rokov. Organizátorom sa stal Slovenský futbalový zväz a CFT Academy.
 
„Na kempe sme mali okolo šesťdesiat dievčat z celého východného Slovenska. Doobeda mali klasický futbalový tréning a poobede rôzne zábavné akcie a atrakcie. Samozrejme nechýbali ani vatry, ktoré máme každý rok a v rámci toho sú tam futbalové prvky, ktoré dievčatá využijú aj v zápasoch,“ prezradila trénerka CFT Academy a Partizána Bardejov Katarína Chovancová.
 
„Pripravili sme si pre dievčatá rôzne táborové chellange, takisto aj futbalová, napr. chellange Mbappé, zo znamená, že musia viesť loptu za určitý čas alebo chellange Ronaldo, kde musia dať určitý počet hlavičiek do brány. Z takých táborových mlčanie, to je taká najobľúbenejšia u dievčat. Musia byť celý deň ticho. Takisto odriekanie, nesmú zjesť celý deň nič sladké. Takisto odvaha, kde ich vezmeme večer do lesa a musia prejsť určitú trasu,“ pokračovala Simona Šviderská z CFT Academy.
 
 
Mladým nádejným futbalistkám sa na kempe pri Prešove veľmi páčilo, čoho dôkazom je aj to, že na tieto akcie chodia pravidelne.
 
„Chodím tu už päť rokov sa stále sa mi páči kolektív, aký tu je. Ten je najlepší. Takisto aj tréningový proces. Je tu všetko super,“ uviedla účastníčka tábora a ďalšia futbalistka nadviazala na ňu týmito slovami. „Je tu výborne, každý rok sa na kemp teším a rada sa tu vraciam.“ Ešte mladšie dievča dodalo: „Mne sa páči všetko. Stále iná je disciplína šikovnosť, takisto mlčanie, odriekanie a odvaha.“
 
„Ďalšia vec, ktorá aj mňa osobne teší je to, že už tu mám aj svoje kolegyne, takže aj tréneriek je tu oveľa viac ako po minulé roky. Aj to prispieva k rozvoju ženského futbalu a to nie len na východe, ale na celom Slovensku a sme radi, že spolupráca so Slovenským futbalovým zväzom funguje takto naďalej,“ dodala Chovancová.
 
Aj tento rok sa jediný dievčenský kemp na východnom Slovensku vydaril na výbornú a všetci zúčastnení sa už teraz tešia na ďalší ročník, ktorý bude znova o rok.
(10:52, red)
Diskusia
Pridať komentár