Ján Zápotoka bude hrať za Gerlachov

2283x
29. August 2021
Znova v drese Gerlachova
Ján Zápotoka v drese Gerlachova 
 
FK Gerlachov neustále rozširuje svoj káder. Popri mladých futbalistoch získava aj starších a najmä skúsenejších futbalistov. Ich najnovšou akvizíciou je Ján Zápotoka (33).
 
Odchovanec Partizána Bardejov odišiel ako 15 ročný do Dubnice. Dubnica mala v tom čase jednu z najlepších futbalových mládežníckych základní na Slovensku.
 
V Dubnici sa postupne stretli traja bratia Zápotokovci. Najmladší Ján hrával najvyššiu súťaž so svojimi staršími bratmi Lukášom a Tomášom. V Dubnici Ján Zápotoka odohral 77 zápasov v prvej lige a dal 9 gólov.
 
 
V rokoch 2009-2012 bol hráčom poľského veľkoklubu Lech Poznaň. Tu sa mu veľmi nedarilo a nastúpil len v 19 zápasoch. Po návrate na Slovensko pôsobil (okrem menších klubov) v Partizáne Bardejov (58 zápasov, 22 gólov) a FK Poprad (26 zápasov, 4 góly).
 
V rokoch 2006-2007 nastúpil v reprezentácii U19 pätnásť krát a dal jeden gól.
 
"Som veľmi rád, že sa podarilo zrealizovať tento transfer. S Jankom som bol v kontakte už dlhšiu dobu. Očakávame hlavne odovzdávanie nadobudnutých skúseností. Je to hráč, ale hlavne človek, ktorý má čo odovzdať mladším. Navyše, málokto sa môže pochváliť, že hral spolu s Robertom Lewandowskim. Aktuálne sa už čaká iba na jeden detail, aby bol u nás aj formálne. K tímu sa pripojí v priebehu dvoch týždňov, " zhodnotil Peter Frický pre facebookovú stránku FK Gerlachov.
(12:11, P. Cingel, FK Gerlachov)
Diskusia
Pridať komentár