O tom, ako nás nový covidautomat tlačí do kúta

1768x
29. August 2021
Neexistuje pre mňa problém, ktorý by som nevedela vytvoriť
Kávičkovanie na terase v Magure 
 
Nie, nechcem sa sťažovať, že ako sa podniky v cestovnom ruchu majú v tejto dobe zle. Každý má svoje trápenie a musí sa s ním nejako vysporiadať. Ale blíži sa čas, kedy Bardejov už nebude v zelenej zóne a my sa budeme musieť rozhodnúť, koho v kaviarni obslúžime a koho nie. Kto bude naďalej našim hosťom a komu dvere zabuchneme pred nosom?
 
Akékoľvek rozhodnutie urazí jednu skupinu hostí. Pocity krivdy budú vždy na niektorej zo strán pro a anti vaxerov. Komu vyhovieť?
 
Pomyselná žiarovka nad mojou hlavou svieti jasne a vraví: „Pusti tých, ktorých je viac.“ Ale! To budú musieť vypiť svoju kavej iba na terase a tam veru už dlho príjemne teplo nebude. Teperka što?
 
 
Budeme si musieť označiť prevádzku podľa režimu fungovania.
 
Stratíme väčšinu hostí 
 
Ak sa rozhodneme obslúžiť len OTP hostí, predĺžime tým naše fungovanie možno len o pár týždňov, pričom rentabilita je neistá. Ale viem isto, že stratíme väčšinu hostí, ktorí tvoria našu stálu klientelu už roky. Vrátili by ste sa neskôr tam, kde vás nechceli?
 
Vidím to tak, že v rámci zachovania všeobecnej pohody – nevytvárajúc ďalšie napätie – sa brány našej kaviarne skôr či neskôr znova na čas zatvoria.
 
Pevne verím, že penzión bude stále tým pevným pilierom, ktorý udržal pracovné miesta u nás v Magure, a niekedy na jar sa uvidíme znova na kávičke pri koláčiku.
 
Dovtedy si teda ešte užívajme možnosti, ktoré pred postupným zatváraním prevádzok máme!
S láskou vaša Mirka
(13:05, MS) 
Diskusia
Pridať komentár