Do Bardejovských Kúpeľov sa ísť oplatí

11x
04. Júl 2015

Otvorila sa kúpeľná sezóna

Bardejovské Kúpele ožívajú hlavne v lete .JPG

 

Bardejovské Kúpele

 

Požehnanie prameňov a bohatý kultúrny program otvorili hlavnú sezónu v Bardejovských Kúpeľoch.  V poradí už 18. ročník slávnostného otvorenia kúpele zaplnil. Počas programu vystúpila speváčka Zuzana Smatanová, koncert pripravila aj skupina ABBA show. V programe vystúpili aj tanečníci AFCommunity a zaspievali Wandráci a country kapela Weekend. Nechýbala vatra a ani polnočný ohňostroj. V sobotu 6. júna sa v kúpeľoch otvoril bežecký festival pre celú rodinu, ktorý trval celý deň. Aj v tento deň bolo pripravených mnoho akcií.

Ľudový prameň, z ktorého si denne stovky návštevníkov odnášajú liečivú vodu .JPG ,,Požehnanie prameňov sa uskutočnilo už po tretí raz v priestoroch kúpeľnej kolonády za účasti zástupcov cirkví v okrese Bardejov - rímskokatolíckej, gréckokatolíckej, pravoslávnej a evanjelickej. Začiatok bol o 15.00 hod a vstup bol voľný. Večerný galaprogram však nebol prístupný pre širokú verejnosť, pretože to neumožňuje kapacita areálu, ktorá je maximálne 900 osôb. Program tak bol len na lístky a dostali ich obchodní partneri, zástupcovia samosprávy a štátnej správy, zamestnanci a klienti kúpeľov. Verejnosť sme odškodnili množstvom podujatí, ktoré sme prichystali na leto. Pripravená bola aj súťaž vo varení kotlíkového guľášu – išlo o Bardejovský gulášmajster,“ prezradila ekonomicko – obchodná riaditeľka Tamara Šatanková.

Organizátori pripravili aj sprievodnú akciu - Jarmok ľudových remesiel s predajom ľudových výrobkov. O kultúrny program sa postaralo celodenné vystúpenie bardejovských folklórnych súborov. Pripravené boli atrakcie pre deti  a detské súťaže, ochutnávka gulášu a stánky s občerstvením a grilovanými špecialitami.

Bardejovské kúpele chystajú aj ďalšie tradičné podujatie - 61. ročník Medzinárodného hudobného leta od 1.7 do 31.8.2015. Návštevníkov poteší aj 12. ročník Bardejovských Kúpeľných dní od 11. do 12.7.2015. Novinkou bude 1. ročník Hornošarišského vínneho festivalu 15.8.2015, kúpele pripravujú aj pravidelné koncerty klasickej hudby a Alžbetínsky deň 30. augusta 2015 na počesť cisárovnej Sisi. Na 6.9.2015 chystajú už 3. Pivný festival s prehliadkou dychových nástrojov. Okrem toho sa môžu návštevníci tešiť na výstavy kvetov – v júni ruží a ľalií a v auguste gladiol, obrazov, plastík a ďalšie aktivity.

(15:42, red)

Diskusia
Pridať komentár