Dorastenky a žiačky Bardejova mali úspešný štart do sezóny

2107x
05. September 2021
Partizánky veľmi dobre vstúpili do sezóny
Dorastenky majú najvyššie ambície 
 
Rozbehli sa už aj dievčenské futbalové súťaže. Mladé Bardejovčanky odohrali svoje zápasy v Poprade, kde sa im aj darilo a vyhrali jednoznačne. Oba dueli okomentovali tréneri futbalistiek. 
 
ŽIAČKY:
„Do úvodu sme vstúpili veľmi bojazlivo. Následne dievčatá, najmä po úvodnom góle, začali hrať s väčším odhodlaním. V prvom polčase sme hrali prevažne na súperovej polovici. Následne druhý polčas sa nezmenilo nič, dievčatá skúšali postupne preniesť niektoré trénované veci do zápasu. Niektoré riešenia situácii neboli dostatočne konštruktívne, napriek tomu každá hráčka si určite zaslúži pochvalu.
 
Našou najmladšou hráčkou bola Simonka Bereščáková (r. nar. 2010), ktorá odohrala svoj prvý majstrovský zápas za dievčatá a podotýkame - veľmi úspešne. Na svoj vek dokázala podržať loptu, uhrať proti o dosť starším súperkám a cielene prihrať vo vhodný okamih. Viac než výhra nás potešila hra a ešte viac pohľad na veľkú a úprimnú radosť dievčat z každej jednej akcie.
 
Spoločne s Andrejom Feckom sme boli spokojní, až na ten spomínaný úvod, ktorý sa nám inokedy môže veľmi vypomstiť, ako aj pár zbytočných „zbrklých" rozhodnutí. Káder máme kvantitatívne veľmi skromný, keďže viaceré hráčky z minulého roka už vekovo nemôžu nastúpiť za žiačky. Aj tento zápas sme odohrali 10-ti (r. 2008 a 2009), preto máme ťažkú úlohu, keďže nemáme na výber, aj keď sa nám podarilo zohnať pár ďalších nových dievčat. Určite sa najbližšie tiež predstavia, hoci s futbalom majú minimálne skúsenosti.
 
 
Vzhľadom na fyzický aj mentálny posun dievčat sme v rámci procesu začali oveľa viac zameriavať na skupinové a tímové herné kombinácie. Už to nie je iba o riešení individuálnych herných situácii, ktoré museli dievčatá dobehnúť, ako to bolo pri našich začiatkoch. Samozrejme, zdokonaľujeme to naďalej, aj keď v zápase to už zvládajú veľmi dobre, no sústreďujeme, (nabaľujeme) sa už na iné veci,“ napísala po zápase trénerka dievčat Katarína Chovancová.
 
Poprad – Bardejov 0:9
Góly: Bortníková 3, Knapová 4, Čechová 1, Sabolová 1
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Paľová, Želinská, Sabolová, Lazurová, Čechová, Bortníková, Knapová, Havrišová, Mišíková, Bereščáková
 
DORASTENKY:
„Do zápasu sme vstupovali s jasným herným konceptom. poväčšine času sme držali loptu na svojich kopačkách, čo sa nám aj darilo počas prvého polčasu a vďaka tomu sme si vypracovali viacero šancí, ktoré sme aj premieňali.
 
Druhý polčas veľmi ovplyvnilo počasie, ale aj napriek tomu sme hýrili aktivitou, kde sme mohli dokonca pridať viac ako celkových osem gólov. Potešil ma hlavne tímový výkon, ako aj individuálny výkon každej jednej hráčky a ich perfektný prístup. Celý zápas sme odohrali v desiatich,“ okomentoval zápas dorasteniek tréner Tomáš Tej.
 
Poprad – Bardejov 0:8
Góly: Hlavinková 4, Bilá 2, Bereščáková 1, Jacenková 1
Bardejovčanky nastúpili v tejto zostave: Dupkalová, Vojsová, Bereščáková, Kapcová, Bilá, Hlavinková, Mačugová, Jacenková, Iľková, Petrová
 
Obe dievčenské kategórie (dorastenky a žiačky) sa predstavia proti Ružomberku v domácom prostredí – v Bardejovskej Novej Vsi v nedeľu 5.9.2021. Od 11.00 hod. sa predstavia staršie dorastenky a od 13.00 hod. na zápas nastúpia žiačky.
(9:40, K. Chovancová)
Diskusia
Pridať komentár