Najbližší víkend kraj očkovať nebude, začne až po odchode pápeža

1211x
10. September 2021
Znovu aj vakcinácia z ulice
Sú pripravení spustiť aj tretie preočkovanie 
 
Počas najbližšieho víkendu vás v krajských veľkokapacitných centrách a v obchodných centrách vakcínou proti koronavírusu nezaočkujú. V teréne nebude ani výjazdová očkovacia služba Prešovského samosprávneho kraja. Kraj opätovne spustí očkovanie po ukončení návštevy pápeža na Slovensku, okrem iného znovu z ulice, tentoraz v Humennom.
 
Dôvodom pozastavenia očkovacej služby Prešovského samosprávneho kraja (PSK) cez víkend 11. – 12. septembra je návšteva pápeža Františka na Slovensku a sústredenie kapacít na materiálno-technické zabezpečenie jeho apoštolskej cesty v Prešovskom kraji a v Prešove.
 
Krajská samospráva sprístupní očkovanie proti koronavírusu pre všetkých záujemcov až v závere nasledujúceho týždňa a víkendu (17. – 19. 9.), a to bez potrebnej registrácie, prípadne s registráciou cez vlastný portál psk-ockovanie.sk. Záujemcovia by mali jednodávkovú vakcínu Janssen na počkanie dostať v nedeľu 19. 9., a to znovu v obchodných centrách Eperia Prešov a Max Poprad. Vakcína proti ochoreniu Covid-19 bude záujemcom podaná aj prostredníctvom výjazdovej očkovacej služby v obciach, individuálne v domácnostiach a znovu aj z ulice.
  
 
Vyočkovali viac ako 190-tisíc vakcín
 
Kraj ho zrealizuje počas troch dní od piatku 17. septembra do nedele 19. septembra v meste Humenné v spolupráci s miestnou samosprávou. Vakcinačné tímy PSK budú v čase od 10.00 do 17.00 hod. pripravené zaočkovať všetkých záujemcov o vakcínu proti koronavírusu pred Zimným štadiónom na Chemlonskej ulici vedľa nákupného parku. Ide o strategické, ľahko dostupné miesto s dobrými parkovacími a kapacitnými možnosťami.
 
V prípade nepriaznivého počasia sa očkovanie presunie do priestorov štadióna. Kraj má na tento účel k dispozícii pre všetky tri očkovacie dni spolu 1000 jednodávkových vakcín Janssen od spoločnosti Johnson&Johnson.
 
Prešovský samosprávny kraj prostredníctvom svojej očkovacej služby vyočkoval už takmer 196- tisíc vakcín proti koronavírusu. Z toho 20-tisíc vakcín podala výjazdová očkovacia služba PSK priamo v obciach kraja, v obchodných centrách, výrobných spoločnostiach a z ulice. Po zadefinovaní pravidiel očkovania treťou dávkou vakcíny proti koronavírusu je kraj pripravený spustiť tretie preočkovanie vo svojich veľkokapacitných centrách.
(8:20, PSK)
 
Diskusia
Pridať komentár