Posledný spoločný výlet žiakov zo ZŠ na Komenského ulici

67x
07. Júl 2015

Výlet 9.A: Bratislava – Viedeň

DSC_0094.JPG

Deviataci na výlete

 

My žiaci 9.A sme boli na svojom poslednom spoločnom školskom výlete. O 4:27 nám išiel rýchlik z Kysaku do Bratislavy. Čakala nás ešte dlhá cesta. Niektorí si vo vlaku pospali, aby mali dosť energie na prvý deň výletu.


Prvá zástavka v Bratislave bola exkurzia vo Volkswagene. Po rozdelení na 2 skupiny, nás sprievodcovia zobrali do vnútra závodu. Videli sme mnoho strojov, materiálov a iných vecí, a hlavne sa dozvedeli veľa zaujímavých informácií. Ďalšia zastávka bol Parlament. Tam sme mali to šťastie, že sme sa dostali do vnútra Rokovacej sály. Mali sme možnosť sadnúť si na miesta členov NR SR. Po návšteve Parlamentu sme sa ubytovali v hoteli Plus. Mali sme čas si trocha oddýchnuť pred večerou. Po večeri bolo na pláne divadelné predstavenie v divadle Astorka. Po tomto dlhom vyčerpávajúcom, ale zaujímavom dni sme boli radi, že si môžeme ľahnúť. 
 

Ráno nás čakali raňajky, potom smer Viedeň. Autobus nás doviezol do Viedne, kde sme sa ocitli v príjemnom prostredí. Ulice sa len tak zelenali. Na každom kroku boli stromy a tráva. Cestou sme navštívili aj park, v ktorom rástlo mnoho druhov ruží, a videli pamiatky ako rakúsky Parlament. Náš cieľ bola najobľúbenejšia viedenská nákupná ulica Mariahilferstrasse. Tam sme si dali rozchod. Niektorí sa išli pozrieť do vnútra Štefanského dómu, iní hneď utekali do obchodov. Ďalšou zastávkou vo Viedni bol  zábavný park Práter, do ktorého nás dopravilo metro. V Práteri sme sa rozdelili a každý sa vybláznil na kolotočoch. Potom sme spoločne išli do múzea voskových figurín Madame Tussauds. Druhý deň výletu sa tak pomaly blížil ku koncu. Keď sme sa vrátili späť do Bratislavy, mali sme voľný večer.

Na tretí deň sme boli na Bratislavskom hrade, kde sme videli nášho predsedu vlády Petra Pellegriniho spolu s prezidentom Bosny a Hercegoviny. Potom sme išli pešo cez Bratislavu do obchodného centra Eurovea. Mali sme tam rozchod na posledné nákupy na tomto výlete. Pred štvrtou poobede sme išli rýchlikom domov.

Z výletu nám ostalo veľa príjemných spomienok a zážitkov, na ktoré budeme ešte dlho a radi spomínať.  Veľmi pekne ďakujeme našej pani triednej učiteľke Onuščákovej sa zorganizovanie krásneho výletu!

(16:35, T. Rychvalská, zskombj.edupage.org)

731
Diskusia
Pridať komentár