O titul Babička Prešovského kraja 2021 zabojovala aj rodáčka z Beloveže

2385x
14. September 2021
Predstavila obec a ukázala svoj talent
Tohtoročné účastníčky súťaže  
 
V Dome kultúry v Starej Ľubovni sa stretlo 5 babičiek z piatich regiónov Prešovského kraja, aby zabojovali o titul Babička Prešovského kraja 2021.
 
Eva Grohoľová z Beloveže (okres Bardejov), Anna Závacká z Prešova, Mária Antolová z Pečovskej Novej Vsi (okres Sabinov), Mária Valigurská z Nižných Ružbách (okres Stará Ľubovňa) a Helena Bažalíková z Nižného Hrušova (okres Vranov nad Topľou) sa predstavili v troch súťažných disciplínach.
 
V prvej disciplíne priblížili detský ľudový kroj či spoločenské oblečenie z obce alebo mesta, z ktorého pochádzajú. V tej druhej bolo ich úlohou vyrozprávať zaujímavú, veselú, smutnú alebo poučnú príhodu, ktorá súvisí z ich životom v rodnej obci. V tretej disciplíne predviedli svoj talent, vedomosti, znalosti, danosti a zručnosti.
 
 
Porota v zložení predseda Peter Sokol, Mária Žemličková a Alžbeta Chamillová napokon rozhodli titul Babička Prešovského kraja udeliť reprezentantke domáceho Staroľubovnianskeho regiónu Márii Valigurskej z Nižných Ružbách.
 
Podujatie zorganizovali Okresná organizácia Jednoty dôchodcov Slovenska, Ľubovnianske osvetové stredisko a mesto Stará Ľubovňa. Spoluorganizátormi boli PSK, Okresný úrad v Starej Ľubovni, Ľubovnianska knižnica a Únia žien Slovenska (oblastná organizácia).
(red, PSK, foto: Mesto Stará Ľubovňa)
 
Diskusia
Pridať komentár