VIDEO | Minister zdravotníctva V. Lengvarský prišiel do Bardejova

2471x
17. September 2021
Trakt urgentnej medicíny v bardejovskej nemocnici slávnostne otvoril aj minister zdravotníctva
 Pozrite si videoreportáž
 
Nové Oddelenie anestéziológie a intenzívnej medicíny, Urgentný príjem a Pracovisko počítačovej tomografie. Bardejovská nemocnica v piatok dopoludnia slávnostne otvorila Trakt urgentnej medicíny.
 
Na oficiálnom prestrihnutí pásky sa zúčastnil aj samotný minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský, priestory požehnal košický arcibiskup – metropolita Mons. Bernard Bober.
 
„Myslelo sa aj na prípadnú covidovú vlnu, takže pracoviská sú upravené tak, aby spĺňali aj tieto podmienky, čo sa týka hygieny a transportu pacientov. Chcem všetkým, ktorí sa podieľali na výstavbe tohto pracoviska, poďakovať a zaželať personálu, aby sa im darilo, aby si užili tieto príjemné pracovné podmienky. Pacientom želám, aby im bola poskytnutá zdravotná starostlivosť na patričnej úrovni,“ uviedol minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský.
 
Vyjadril sa tiež k optimalizácii nemocníc
 
Šéf rezortu absolvoval aj stretnutie s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva kvôli zhoršenej situácii v okrese, vyjadril sa tiež k otázke optimalizácie siete nemocníc, ktorá sa dotýka aj východného Slovenska.
 
Otvorili nový urgent 
 
„Predpokladám, že najprv bude s výsledným materiálom oboznámená koalícia, bude to asi v pondelok témou koaličnej rady. Potom sa budú komunikovať aj ďalšie výstupy. Ale znovu tvrdím a niekoľkokrát som to povedal – žiadne nemocnice sa rušiť nebudú, budú sa transformovať,“ dodal Lengvarský.
 
Bardejovská nemocnica je na pandemickú jeseň pripravená. Cieľom rezortu zdravotníctva je čo najdlhšie, ako to bude epidemiologická situácia umožňovať, udržať nemocnice v štandardnom režime poskytovania zdravotnej starostlivosti.
 
Viac sa už dozviete vo videoreportáži.
(17:33, red)
Diskusia
Pridať komentár