Futbalisti Partizána prehrali v Bratislave s béčkom Slovana

1442x
22. September 2021
Nepremenená penalta i červená karta
Partizánom sa v lige nedarí podľa predstáv 
 
Bardejovčania cestovali do Bratislavy na ihrisko Slovana B. Belasí ešte nevyhrali. Mali na konte len dva body za dve remízy a pozoruhodné skóre 3:22. Toto stavalo Partizánov do roly mierneho favorita.
 
Oba celky majú spoločné aj to, že v minulom ročníku zo súťaže vypadli. Vrátili sa však po administratívnych zásahoch. Pred rokom Hornošarišania v Bratislave vyhrali 1:2. Oba góly strelil Marko Lukáč. Ten už však dáva góly v Bardejovskej Novej Vsi.
 
Na zdevastovaných Pasienkoch bolo na Partizán zvedavých len 73 divákov
 
Spestrením bolo, už tradičné striedanie Csána v 2. minúte. V úvode videli diváci medzišestnástkový futbal s kopou nepresností.
 
Domáci udreli v 17. minúte. Filipiak vyrobil hrubú chybu a Lichý poslal loptu za Fojtíčkov chrbát. Partizáni pridali a výsledkom bolo vyrovnanie. Aktívny Veličkovič pripravil šancu pre Kružliaka a ten pohodlne skóroval.
 
 
Keď sa už javilo, že mužstvá pôjdu do šatní za nerozhodného stavu, vyrobili Partizáni v 45. minúte opäť tradičnú chybu. Petko nešikovne a zbytočne, v pokutovom území, fauloval hráča súpera. Mustafovič z pokutového kopu dostal Slovan opäť do vedenia.
 
V druhej časti hry sa Bardejovčania snažili o vyrovnanie a mali aj niekoľko možností. Najväčšiu v 77. minúte, keď kopali pokutový kop. To by ho však Keresteš musel premeniť.
 
 
Na ihrisko sa dostal aj nový hráč Partizána Sanjin Lelič z Bosny a Hercegoviny. Osemdesiata tretia minúta priniesla červenú kartu pre Filipiaka a nádeje na vyrovnanie sa prudko zmenšili.
 
Slovan si pripísal prvú výhru
 
A na futbalistov z Bardejova má stratu už len bod. Partizán na dvanásty Rohožník (ten je mimo pásma zostupu) stráca tri body.
 
Zápas opäť ukázal, kde sú rezervy futbalistov z Horného Šariša. Nekoncentrovanosť v závere polčasov, keď sa už Partizáni vidia v šatni, priniesla gól v Dubnici a aj v Bratislave. Premeniť pokutový kop by malo byť takmer samozrejmosťou. Bardejovčania však už niekoľkokrát zaváhali a pripravili sa o lepší výsledok.
 
 
Onedlho budeme mať za sebou tretinu súťaže a Partizán, okrem Rohožníka, čakajú už len ťažkí súperi. Je však najvyšší čas začať bodovať.
 
V sobotu pricestuje do Bardejova Humenné. Druhý celok aktuálnej tabuľky predstavuje iný level ako domáci. Netreba však skladať zbrane. Veď v závere minulej sezóny Partizáni, po dobrom a obetavom výkone, dokázali doma vyhrať nad vtedajším lídrom Banskou Bystricou. Tá sa už videla v najvyššej súťaži. Aj vďaka prehre Dukly v Bardejove postúpil do 1. ligy Liptovský Mikuláš.
 
Striedanie Csána a predtým Konkoľa v úvode zápasu má prostý dôvod
 
V základnej zostave musí nastúpiť hráč do 21 rokov so slovenským štátnym občianstvom.
 
Predseda komisie pre riadenie II. ligy Miroslav Richtárik: „V základnej zostave musí byť talentovaný hráč v kategórii do 21 rokov so slovenským štátnym občianstvom.“
 
Pre kluby bude platiť i finančná odmena. Dvesto eur získa klub, ak počas celého zápasu bude na ihrisku jeden hráč tejto kategórie. Nemusí to byť ten istý, ktorý štartoval zápas, ale aby klub získal nárok na bonus, musí byť na ihrisku 90 minút hráč z tejto kategórie. Štyristo eur dostane klub vtedy, keď v súťažnom stretnutí budú počas celých 90 minút na hracej ploche dvaja hráči kategórie do 21 rokov a mladší so štátnym občianstvom SR a zároveň budú v súťažnom stretnutí na hracej ploche maximálne traja zahraniční hráči. To znamená, že klub si môže za zápas prilepšiť až o 600 eur“.
 
ŠK Slovan Bratislava B - Partizán Bardejov 2:1 (2:1)
Góly: 17. Lichý, 45. Mustafič – 25 Kružliak.
Rozhodovali: Marsal, Budáč, Sluk. ŽK: Dražič, Mičák – Kružliak, Župa. Zemko. ČK: 83. Filipiak (BJ), 73 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Fojtíček – Filipiak, Petko, Župa, Horváth, Pacheco (81. Lelič), Csáno (2. Veličković), Zemko, Keresteš, Maník (61. Da Silva), Kružliak (81. Selimi)
(20:47, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár