Mladým futbalistkám z Bardejova sa darí na výbornú

2273x
23. September 2021
Vyhrali vysoko nad Ružomberkom
Skvelé dorastenky ťažia z predchádzajúcich sezón, kedy bol ženský futbal v Bardejove šport číslo jedna 
 
Prvá futbalová liga dorasteniek a žiačok sa už rozbehla a svoje úvodné zápasy odohrali aj hráčky Bardejova. Dievčatá sa predstavili doma aj vonku a po odohratí štyroch kôl je čas bilancovať.
 
Dorastenky na úvod vyhrali v Poprade vysoko 8:0 a doma nad Podbrezovou kontumačne 3:0, keďže súper na Horný Šariš radšej neprišiel, ako by dostal veľký počet gólov.
 
Bardejovčanky vyhrali niekoľkokrát Slovenský pohár 
 
Následne v domácom prostredí (v Bardejovskej Novej Vsi) porazili súpera z Ružomberka jasne 4:1 a v poslednom dueli v derby porazili Prešov na jeho pôde 1:0. Zo zápasu v Poprade sme vám rozsiahli článok a hodnotenie už priniesli, pozrime sa teda na posledné dve stretnutia.
 
Proti Ružomberku potvrdili partizánky úlohu favorita a vyhrali rozdielom triedy. Skóre otvorila už v ôsmej minúte Bereščáková a v polovici prvého dejstva Iľková zvýšila na 2:0. V závere prvého polčasu hostky znížili z penalty, keď jedenástky takmer chytila brankárka Dupkalová.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU ZO ZÁPASU PROTI RUŽOMBERKU:
 
V druhej štyridsaťminútovke Bilá poslala Bardejov znova do dvojgólového vedenia a v samom závere na konečný výsledok 4:1 spečatila Jacenková.
 
V Prešove sa stretli doposiaľ dva neporazené celky. Domáci Tatran i hosťujúci Partizán chceli bodovať za tri body. O tom, že medzi dorastenkami sú najlepšie Bardejovčanky potvrdila v 68. minúte skvelé Bilá, ktorá svojim gólom rozhodla o troch bodoch.
 
 
Pochvalu si však zaslúžia všetky hráčky na čele s brankárkou Dupkalovou, stopérkou Vojsovou či Petrovou, Hlavinkovou, Iľkovou, Bereščákovou i Jacenkovou. Práve tieto hráčky (mnohé aj so skúsenosťami z A družstva) sú oporami Partizána.
 
Bardejovčanky majú tak na konte plný počet bodov a sú na prvom mieste tabuľky.
 
 Bardejovčanky hrali aj prestížnu Ligu majstrov
 
V lige sa darí aj žiačkam. Tie doposiaľ vyhrali v Poprade 9:0, doma nad Podbrezovou kontumačne 3:0, Ružomberok deklasovali 10:0 a jedinú prehru zaznamenali v Prešove (12:0), keď však do tohto zápasu nastúpili v značne oklieštenej zostave kvôli karanténe.
 
Zaujalo víťazstvo nad Ružomberkom, keď sa strelecky dokázali presadiť – sedemkrát Bortníková, dvakrát Čechová a raz Knapová. Aj dorastenky a aj žiačky sa najbližšie predstavia v domácom prostredí, keď v sobotu 25.9. privítajú FC Košice.
(20:02, red)
Diskusia
Pridať komentár