VIDEO | Futbalová škola v Gerlachove plná mladých talentov

2469x
28. September 2021
Silná komunita detí aj ich rodičov
Pozrite si videoreportáž 
 
„Máte tu podmienky, ktoré v iných tímoch nenájdete. Máte tu dresy, mikiny a je tu dobrá komunita,“ uviedol člen Futbalovej školy Alex.
 
„Mám tu veľa kamarátov, cítim sa tu dobre,“ opísal ďalší z členov Nils Masoner.
 
„Najviac sa mi páčia tie tréningy, strečingy, spoznám tu veľa kamarátov a zabavím sa,“ ozrejmil mladý futbalista Tobias.
 
Vznikli v roku 2018 v spolupráci so Základnou školou Gerlachov, obcou a miestnym futbalovým klubom. Vízia vytvoriť kvalitnú mládežnícku základňu športovcov sa premenila na realitu. Deti z Bardejovského okresu tak môžu byť súčasťou unikátnej Futbalovej školy.
 
Vytvorenie kategórie U13 
 
„Počas takého tri a polročného pôsobenia tejto Futbalovej školy bolo doposiaľ naším najväčším úspechom vytvorenie kategórie U13 – minulý rok deti v tejto kategórii získali druhé miesto v okresnej súťaži. V súčasnosti, v tejto sezóne, sú na prvom mieste, z troch zápasov sme získali tri výhry,“ podotkol športový manažér FK Gerlachov a spoluzakladateľ Futbalovej školy v Gerlachove Ľuboš Trudič.
 
„Sú to deti do 13 rokov a v podstate tréningový proces prebieha v jednoduchej forme, keďže sa ich snažíme viesť k práci s loptou, hlavne k tej pohybovej príprave, aby boli čo najlepšie pripravené pre ďalšie kategórie,“ uviedol tréner kategórie U13 Michal Kaiser.
 
Keď Futbalovú školu zakladali, participovali v nej len deti z obce Gerlachov. V súčasnosti v nej pôsobí 40 mladých športovcov z rôznych obcí.
 
Zaujímavá komunita nielen detí 
 
„Vytvorili sme tu naozaj takú zaujímavú komunitu nielen detí, ale aj rodičov, ktorí chodia na tréningový proces a samozrejme podporujú deti počas zápasov,“ priblížil Trudič.
 
„Je aj tá výhoda, že sa u nás nič neplatí, podporujú nás rodičia dvomi percentami z dane, taktiež máme perfektnú spoluprácu so 4.tou základnou školou v rámci Centra voľného času, takže to je také plus pre nás, aj tie deti vidia, že sa o nich staráme,“ ozrejmil jeden zo spoluzakladateľov Futbalovej školy v Gerlachove Peter Frický.
 
„Môj syn chodil do Bardejova do Partizána, ale tým, že bývame tu blízko, tak nám bolo časovo výhodnejšie to zvládať takto. Je tu taká rodinnejšia komunita, tie deti sú si tu bližšie. Hneď po prvom tréningu bol spokojnejší, dostal sa skôr na zápas, to ho motivovalo,“ dodala jedna z mamičiek.
 
Veľká vďaka trénerom 
 
„Veľká vďaka patrí aj trénerom, lebo im venujú ozaj veľa času. Cez letné prázdniny mali futbalový kemp, celkovo aj tie tréningy aj zápasy, aj my medzi rodičmi sme sa pospoznávali,“ uzavrela ďalšia hrdá mamička.
 
Tréningy sú komplexné a mladí futbalisti ich absolvujú trikrát do týždňa. Záujem o členstvo sa neustále zvyšuje, Futbalová škola svoje brány otvára pre všetkých, ktorí šport milujú.
(15:00, red)
Diskusia
Pridať komentár