V Gaboltove začal odpust, na púť sa vybrali tisíce veriacich

557x
16. Júl 2015

Gaboltovská púť láka tisíce veriacich

gaboltov.jpg

Pútnici smerujúci na horu

 

Dnešnou svätou omšou odštartovala Gaboltovská arcidiecézna púť 2015. Farnosť Gaboltov je hlavným pútnickým miestom Košickej arcidiecézy a spravujú ju pátri redemptoristi. Od dnešného dňa smerujú na pohorie Busov tisícky veriacich z celého Slovenska. Po dnešných dvoch omšiach, po ktorých prebehlo prijatie do Bratstva Škapuliarskej Panny Márie, bude program pokračovať v sobotu.

Hlavná svätá omša je na pláne v nedeľu o 10:30 hod. V tomto čase sa očakáva aj najviac veriacich. Katolíci chodia na púť hľadať prítomnosť Boha a nebeskej Matky Panny Márie - Karmelskej. Pripravené budú mnohé modlitby a ružence. Počas trvania celej púte sa ozývajú mariánske piesne,  nielen na Gaboltovskej hore, ale aj z ciest a lúk od pútnikov, ktorí putujú so svojimi prosbami a poďakovaniami. 

Nerušený chod programu zabezpečuje miestna komunita redemptoristov a veriaci z farnosti Gaboltov, polícia, Červený kríž, Záchranná služba, miestny dobrovoľný hasičský zbor a futbalový klub v spolupráci s miestnym obecným úradom a ďalšími dobrovoľníkmi. Spovednú službu vykonávajú priamo na mieste kňazi z celej arcidiecézy. 

Presný program tohtoročnej púte: 

Hlavná-arcidiecézna-púť-2015-Gaboltov-KE-Arc..png

 

logo oficial.jpg

 

(19:15, red) 

Diskusia
Pridať komentár