Prvá výhra prešovských volejbalistov, v derby si doma poradili so Svidníkom

500x
11. Október 2021
Šarišania si napravili chuť po sobotňajšej prehre
Hráčom zápasu sa stal prešovský smečiar Lukáš Smolej 
 
V dohrávke úvodného kola volejbalovej extraligy mužov sa z prvej výhry v sezóne tešili hráči VK MIRAD UNIPO Prešov, ktorí v regionálnom derby doma zvíťazili hladko v troch setoch zhodne 25:18 nad tímom TJ Slávia Svidník.
 
Šarišania si napravili chuť po sobotňajšej prehre 1:3 na palubovke majstrovského Komárna. Vyrovnanú bilanciu (1-1) majú aj Svidníčania, ktorí cez víkend v prvom vystúpení v sezóne zdolali doma Prievidzu 3:0.
 
Hráčom zápasu sa stal prešovský smečiar Lukáš Smolej, ktorý pomohol svoju tímu 15-timi bodmi. Zhodnú porciu bodov pridal aj domáci univerzál Patrik Lamanec. Extraligovú premiéru pre tribúnou len zaočkovaných fanúšikov absolvoval odchovanec prešovskej mládeže Patrik Goliáš.
 
Povedali po zápase 
 
„Keď som spomínal po Komárne, že máme veľký potenciál, ešte tam bolo strašne veľa chýb, ale myslím, že takticky sme to zvládli. Chlapci pochopili, kde, čo, ako, po rozbore v pondelok. Toto ma teší, že rozmýšľajú. A keď budú plniť taktické pokyny, myslím si, že môžeme len napredovať. Bolo tam aj veľa chýb, čo je z jednej strany pozitívne, lebo vieme na čom pracovať a ešte to nebol náš strop. Som rád, že máme ešte extrémne dobrú lavičku. Nevyužil som naplno Šnapsa, Miša Hudáka, Tomáša Šiketa, Vinca Rzymana. Som rád, že všetci šľapu v týchto procesoch. Dúfam, že si dnes prišli diváci na svoje. Momentálne opatrenia plne rešpektujeme a sú nastavené tak, aby sa na tribúnu dostalo o najviac fanúšikov. Bol by som nerád, ak by to niekto bral diskriminačne. To vôbec nie. Dnes nám veľmi pomohli, za čo im veľmi pekne ďakujem, uviedol Erik Digaňa, tréner VK MIRAD UNIPO Prešov.
  
„V prvom rade chcem pogratulovať chlapcom z Prešova za predvedenú hru a výborný výkon. Ak mám zhodnotiť zápas z našej strany, tak nám absolútne nevyšiel. Myslím si, že rozdiel bol hlavne v servise a prihrávke. Prešov odohral dobrý zápas, my naopak ten horší zápas. Ideme ďalej. Hlavy musíme dať hore, pozbierať sa z tejto prehry a ísť do ďalších zápasov,“ dodal Rastislav Paňko, tréner TJ Slávia Svidník.
 
„Z môjho pohľadu to bol dôležitý zápas. Veľmi sme chceli vyhrať doma, pred domácimi fanúšikmi. Nakoniec to malo dosť hladký priebeh s výsledkom 3:0, aj keď boli aj chyby. Gratulujem chalanom. Ďakujem fanúšikom, že prišli a pozývam ich na ďalší zápas. Budeme na sebe ešte viac pracovať, aby sa mohli tešiť na pekný volejbal,“ uzavrel Lukáš Smolej, smečiar VK MIRAD UNIPO Prešov.
 
Rozhodovali: Peter Höger, Peter Malík
(15:45, red) 
Diskusia
Pridať komentár