Mladí východniari vyčíňali celú noc, jeden z nich sa vybral až na Ukrajinu

1070x
25. Október 2021
Mladíci kradli vo viacerých domoch
Mladšiemu z dvojice prekazila potulky ukrajinská vojenská stráž. Foto: FB/Polícia SR - Košický kraj
 
Dvaja mladíci z Michalovského okresu sa v piatok (22. 10.) v noci v obci Bežovce (okres Sobrance) poriadne odviazali.
 
Ako uviedla košická hovorkyňa Lenka Ivanová, mladíci vyčíňali krátko po 23.30 hod. Po tom, čo poškodili bránu oplotenia a vošli do dvora jedného z rodinných domov.
 
 
Zasiahla ukrajinská vojenská stráž
 
„Starší z dvojice si sadol za volant osobného motorového vozidla značky Citroën C5 a mladší vedľa neho, a auto vycúvali z dvora. Vtedy si však šofér uvedomil, že vlastne šoférovať nevie, a z vozidla vystúpil a z miesta odišiel. Takýto koniec dobrodružstva sa však mladšiemu páchateľovi nepozdával a rozhodol sa, že domov, do neďalekej dediny, sa odvezie sám. Pravdepodobne však cestu veľmi dobre nepoznal, pretože došiel na pole k slovensko-ukrajinskej hranici, tam z auta vystúpil a pešo prešiel hranicu, kde mu jeho potulky prekazila ukrajinská vojenská stráž a skončil v cele policajného zaistenia,“ popísala vyčíňanie mladíkov hovorkyňa.
 
Majiteľ vozidla vyčíslil škodu spôsobenú na vozidle a oplotení domu na takmer 2-tisíc eur.
 
Michalovský vyšetrovateľ po vykonaní nevyhnutných procesných úkonov 27-ročného Michala a 26-ročného Leona obvinil z prečinu neoprávneného používania cudzieho motorového vozidla a prečinu porušovania domovej slobody, oba skutky spáchané formou spolupáchateľstva.
 
Mladšiemu z dvojice hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody na jeden až päť rokov, starší si za mrežami môže posedieť až dva roky.
 
 
Ulakomili sa aj na potraviny
 
Sobraneckí policajti však zistili, že to nebolo všetko, čo mladíci stihli v noci povystrájať. V tej istej dedine vošli na pozemok aj iného rodinného domu a z letnej kuchyne spoločne odcudzili strojček na strihanie vlasov a z chladničky si vybrali rôzne potraviny.
 
Majiteľka škodu na odcudzených veciach vyčíslila na 50 eur. Mladíkom tak pribudlo ďalšie obvinenie z prečinu porušovania domovej slobody, za ktorý im hrozí trest odňatia slobody až na dva roky.
 
Kradli v ďalších domoch
 
Ďalšiu zastávku si urobili na neďalekom dvore ďalšieho rodinného domu, kde z vozidla značky Škoda Octavia vzali zväzok s dvomi ovládačmi od brány, rôzne nabíjačky, káble a kozmetiku.
 
Ani v tomto prípade síce škoda nebola vysoká, no chlapci majú na krku ďalšie obvinenie z prečinu porušovania domovej slobody a hroziace ďalšie dva roky za mrežami.
 
V poradí štvrtý dom mladíkom priniesol ďalší úlovok, ktorý našli v zaparkovanom aute značky Opel Zafira.
 
„V aute našiel Michal peňaženku s dokladmi od rôznych vozidiel a kľúče od tohto auta, tie vzali a z dvora odišli preč. Z tejto nočnej „návštevy“ majú však aj iný suvenír, a to obvinenie z prečinu porušovania domovej slobody, za ktorý zákon stanovuje trest odňatia slobody až na dva roky,“ dodala hovorkyňa.
 
Keďže mladíci majú toho na rováši viac než dosť a starší z dvojice je dokonca v podmienke za inú trestnú činnosť, vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Michalovciach spracoval podnet na väzobné stíhanie oboch obvinených.
(12:55, red, KR PZ KE)
Diskusia
Pridať komentár