Pošta vyzýva k ostražitosti! Upozorňuje na falošnú súťaž

1258x
26. Október 2021
Podvodná súťaž ponúka výhru až 10-tisíc eur

Pošta nikdy nežiada úhradu poplatkov prostredníctvom e-mailov. Foto: Slovenská pošta
 
Slovenská pošta upozorňuje na podvodnú súťaž, v ktorej môžu ľudia získať rôzne darčeky a vyhrať peniaze.
 
Ako informovala hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková, falošná súťaž nabáda účastníkov zapojiť sa do prieskumu, pričom vyhrať môžu až 10-tisíc eur. Aj v tomto prípade ide o podvod a pošta vyzýva ľudí k ostražitosti.
 
„Zaznamenali sme už približne 30 rôznych typov podvodných e-mailov, ktoré „sa tvária“ ako od pošty. Adresáta vyzývajú k úhrade platieb za doručenie zásielky, k zmene doručenia či uloženia zásielky a v ostatnom čase aj na zaplatenie colných poplatkov,“ vysvetlila hovorkyňa.
 
 
Dorčáková zároveň uviedla, že Slovenská pošta nikdy nežiada úhradu žiadnych poplatkov prostredníctvom e-mailov alebo SMS, a to ani za colné konanie či DPH.
 
„Klient za zásielku zaplatí buď pri objednávaní tovaru, alebo pri prevzatí zásielky na pošte, kuriérovi alebo v BalíkoBOXe. Rovnako je to aj pri platbe colných poplatkov a dane z pridanej hodnoty – klient ich hradí pri prevzatí zásielky.“
 
Pošta vyzýva ľudí, aby si dôkladne preverili, odkiaľ je email zaslaný. Pochybná adresa phishingových e-mailov totiž jasne napovedá, že ide o podvod.
(9:29, red, Slovenská pošta)
 
Diskusia
Pridať komentár