V šačianskej nemocnici naďalej platí zákaz návštev a sprísnené opatrenia

407x
27. Október 2021
Návštevy sú povolené len vo výnimočných prípadoch

V priestoroch nemocnice je požadované prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom FFP2. Foto: Nemocnica AGEL Košice-Šaca
 
Situácia v Nemocnici Košice-Šaca je aj naďalej ovplyvnená pandémiou koronavírusu.
 
Ako informovala v pondelok (25. 10.) hovorkyňa skupiny Agel SK Martina Pavliková, v zdravotníckom zariadení naďalej platí zákaz návštev a sprísnené opatrenia.
 
„V súčasnosti poskytujeme zdravotnú starostlivosť deväť pacientom s ochorením COVID-19 na kyslíkovej liečbe a jednému na umelej pľúcnej ventilácii. Z radov zamestnancov evidujeme k pondelkovému ránu deväť pozitívnych a jedného v karanténe,“ uviedol riaditeľ nemocnice Košice-Šaca Pavol Rusnák.
 
 
Platia prísne opatrenia
 
V priestoroch nemocnice je požadované prekrytie horných dýchacích ciest respirátorom FFP2. Pacienti prichádzajúci na ambulantné vyšetrenia sú povinní preukázať sa dokladom o vakcinácii, o prekonaní ochorenia COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami alebo dokladom o negatívnom výsledku RT-PCR alebo LAMP testu na ochorenie COVID-19 nie staršom ako 72 hodín od odberu alebo dokladom o negatívnom výsledku antigénového testu na ochorenie COVID-19 nie staršom ako 24 hodín.
 
Návštevy sú povolené len k dlhodobo hospitalizovaným a ťažko chorým pacientom, k zomierajúcim pacientom, na požiadanie pacienta kňazom za účelom podávania sviatostí a ostatným duchovným, pričom pre uvedené výnimky platia striktné pravidlá.
 
„Prichádzajúci musia byť kompletne zaočkovaní, 14 dní po druhej dávke dvojdávkovej vakcíny alebo 21 dní po jednodávkovej vakcíne alebo 14 dní po akejkoľvek dávke, ak osoba prekonala ochorenie COVID-19 za ostatných 180 dní, testovaní: od odberu PCR 72 hodín, Ag 24 hodín, osoby po prekonaní ochorenia COVID-19 v období pred nie viac ako 180 dňami,“ povedala hovorkyňa.
 
 
Očkovanie treťou dávkou
 
Uplynulý týždeň začalo zdravotnícke zariadenie s očkovaním imunokompromitovaných osôb treťou dávkou vakcíny proti COVID-19. Za dva dni bolo zaočkovaných prvých približne 60 záujemcov. Vakcinácia prebieha vo Vakcinačnom centre Nemocnice Košice-Šaca na Poliklinike VA U. S. Steel každý utorok a piatok vo vyhradenom čase od 13.00 do 14.00 hod.
 
Záujemcovia nemusia byť vopred registrovaní, postačuje preukázanie sa odporúčaním od lekára. Otváracia doba vakcinačného centra zostáva nezmenená. V utorok a piatok od 7.00 – 15.00 hod. Vakcinácia je realizovaná očkovacou látkou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech, registrovaným aj neregistrovaným záujemcom.
(8: 57, red, Nemocnica AGEL Košice-Šaca)
Diskusia
Pridať komentár