Vyrastie nové multifunkčné ihrisko, pribudnú nové stromy

16x
28. Júl 2015

Nové ihrisko skvalitní priestory školy

ihrisko zskom ahoj (4).jpg

Nové ihrisko bude umiestené v parku v blízkosti školy

 

Zarastený park pred ZŠ na Komenského ulici bude čoskoro minulosťou.  Namiesto padajúcich konárov, ktoré ohrozujú žiakov školy, už tento rok vyrastie nové multifunkčné ihrisko s umelým osvetlením. Škole tak pribudne ďalší priestor pre trávenie voľného času.

Riaditeľ školy Ján Mika už pri nástupe do svojej funkcie deklaroval, že chce dať park pred školou do poriadku.  Po výzve vlády škola podala projekt na výstavbu ihriska. „Ihrisko bude v podstate druhorádové, išlo mi hlavne o rekonštrukciu a skvalitnenie parku, pretože sú tam dreviny, ktoré sú prerastené, pri búrkach padajú konáre, ohrozujú deti a naši družinári nemajú výbeh,“ prezradil riaditeľ školy.

Škola podala žiadosť na výrub stromov už v septembri. Išlo o výrub 37 stromov, ktoré sú staré a nebezpečné. Naopak, v pláne je výsadba 240 kusov nových drevín.  Po súhlase dotknutých strán sa do celej záležitosti zaplietlo občianske združenie Nádej pre Sad Janka Kráľa Bratislava, ktoré vydalo zamietavé stanovisko a celé schvaľovanie sa posunulo. Odvolanie podalo iba 2 hodiny pred koncom odvolacieho procesu. Na poslednom odvolacom konaní však z Bratislavy nedorazil nik, prebehlo schválenie a poškodené stromy bude možné vyrúbať. Malo by sa tak stať mesiac pred výstavbou ihriska, ktoré bude poskytovať priestor na volejbal, tenis alebo futbal. 

Ihrisko skvalitní možnosti pre šport, veď práve ZŠ na Komenského ulici pracuje s mládežou ukážkovo. Atletický klub patrí k špičke na Slovensku.

 „Ihrisko bude mať rozmery 20x40 metrov s umelou trávou. V strede ihriska bude červená plocha, kde by malo byť namaľované ihrisko na volejbal a tenis. Vonkajšia plocha bude zelená, budú mantinely a je plánované aj osvetlenie, ale s tým, že by sme ho určite neprevádzkovali v nočných hodinách. Prevádzkový poriadok plánujeme maximálne do 20-tej hodiny, v zime do 18-tej. Má to slúžiť pre deti, určite nechceme, aby sa tu nejaký výrastkovia vyšantili a aby nám to zničili. Keďže tu máme športové triedy a fantastické výsledky, tak chceme, aby deti športovali v podmienkach, aké si zaslúžia,“ dodal pre portál Ahoj Bardejov.sk riaditeľ školy J. Mika.

 

http://ahoj.tv/clanok/na_bardejovskom_plazaku_bodovali_aj_domaci.html

Čítajte tiež

(14:55, red)

741
Diskusia
Pridať komentár