Raslavice chcú v tretej futbalovej lige vyššie

1791x
28. Október 2021
Tréner Puhák: Je to silná súťaž amatérov
Štvrtú ligu zdolali futbalisti bez problémov  
 
Nováčikom v regionálnej súťaží futbalistov v 3. skupinovej lige sever je OFK - SIM Raslavice. Štvrtú ligu vyhrali bez problémov a teraz im po štrnástich kolách patrí trinásta priečka.
 
Tréner Ľubomír Puhák sa postavil k mužstvu len niekoľko dní pred prvým majstrovským zápasom, čo nebolo jednoduché. „Za taký krátky čas som potreboval spoznať hráčov. Doplniť už nebolo možné, lebo skončil prestupový termín. Od začiatku sme mali ťažké vyžrebovanie, Napriek tomu sme v úvode mohli mať viac bodov. V 3. lige sa už pohybujem viac rokov. No hráči si mysleli, že keď postúpili, tak sa ukázalo, že rozdiel v kvalite je. Stropkov, TU Košice, Prešov, Lipany patria medzi nadštandardné. Na niektoré zápasy sme nastúpili len dvanásti," zhodnotil tréner.
 
Štrnásť zápasov, štrnásť gólov
 
Raslavice majú pasívne skóre 14:29. Podarilo sa im doplniť káder dobrými futbalistami, malo by sa to vylepšiť nielen pri góloch, ale aj bodoch. „Po ťažkom začiatku so zraneniami a ČK sme hľadali vhodné typy. Pomáhali aj chlapci z B mužstva. Pred zápasom so Sninou som už mal štyroch nových hráčov. Z Prešova Grejták, Kráľovič a dvaja Ukrajinci Zasteba, Jaroš. Aj to zvýši našu kvalitu. Ukázalo sa to v zápase so Sninou aj nepríjemnými Giraltovcami. Škoda, že sme to v Sobranciach pokazili. Trénujeme trikrát v týždni. No všetci sú zamestnaní, nie všetci to stíhajú," priblížil podrobností kouč Puhák.
 
Vlastný gól v Krompachoch
 
Raslavice nebudú spomínať v dobrom na súboj 14. kola. V Krompachoch prehrali 2:1 a posunuli sa v tabuľke takmer na dno. Do polčasu sa im nepodarilo zrovnať gólový náskok suseda v tabuľke. Zlomový bol finiš prvého polčasu, keď Grejták si dal vlastný gól a bolo 2:0. Kráľovič znížil na rozdiel gólu. Ale nedokázali využiť polhodinovú presilovku o jedného vylúčeného domáceho hráča. Vyhrotený záver zápasu nezvládol ani tréner Puhák, od rozhodcu videl ČK.
(12:51, J. Ščerbík) 
Diskusia
Pridať komentár