Zborovské sladké drevo písalo už 13. kapitolu

12x
29. Júl 2015

Zborovské sladké drevo písalo už 13. kapitolu

Zborovské sladké drevo

 

V sobotu sa v Zborove uskutočnil multižánrový hudobný festival - Zborovské sladké drevo. Išlo už o 13. ročník.  Akcia sa konala na miestom futbalovom ihrisku a v jeho okolí. Hlavným ťahákom večera bola  Ľudová hudba Stana Baláža.

Aj tento rok prišlo na festival približne dvetisíc ľudí.  Toto podujatie patrí v vrcholným akciám v roku. Potvrdila to aj Antónia Bišková, prednostka obecného úradu. „Na prvých ročníkoch sme mali okolo 300 ľudí, počet sa zvyšoval, teraz chodí okolo dvetisíc. Nielen zo Zborova, ale v podstate z celého východného Slovenska.  Pripravený bol bohatý program, na svoje si prišli deti, prezentované boli sochárske aktivity, ale aj iné aktivity našej obce. Stále sa tu prezentuje Združenie na záchranu Zborovského hradu, kde pravidelní návštevníci vidia, ako na hrade postupujú práce. Noví sa dozvedia, o čom tá práca je. Minulý rok sme tu mali Kollárovcov, tento rok bola vrcholom festivalu Ľudová hudba Stana Baláža. Podujatie sa viac-menej vydarilo, no večer prišla búrka, blesky a program sme museli prerušiť.“

 

http://ahoj.tv/kalendar/mesiac/07/2015/

Všetky podujatia pod jednou strechou 

 

Minulý rok v Zborove oslavovali 90. výročie futbalu, tento rok si v obci pripomenuli 660. výročie prvej písomnej zmienky. Obec pripravuje celoročne mnohé podujatia. „Pred mesiacom sme mali v obci stretnutie rodákov, tento festival je v danom roku vrcholom. Už teraz premýšľame, koho pozveme na Zborovské sladké drevo o rok,“ dodala pre portál ahojbardejov.sk Antónia Bišková.

V Zborove vystúpila začínajúca kapela, ktorá sa venuje hlavne vlastnej tvorbe v štýle melodického rocku DPHrá, Bardejovská kapela Liquid Error, Ľudová hudba Stana Baláža z Raslavíc, košická dvojica Marek Lacko a Tomi Sučík a Ján Kopčák a Wendifunk zo Zborova. Podujatie organizuje výlučne obec a na festival poskytuje aj finančné prostriedky.

(18:15, red)

743
Diskusia
Pridať komentár