Košice porazili Bardejov rozdielom triedy, domáci sa strelecky trápia

2012x
30. Október 2021
Hostia z Košíc potvrdili úlohu favorita
 
V zápase boli lepším tímom Košičania a zaslúžene vyhrali 
 
Tréner Bardejova Šarmír dostal za vylúčenie v zápase proti Podbrezovej trest na dva týždne a tak mužstvo viedol jeho asistent Marián Kurty. Ani „zmena“ na lavičke však domácim k zisku čo len bodíka nepomohla.
 
Divákov bolo len okolo stovky. Je to však tým, že v čiernom okrese viac organizátori zápasu na štadión pustiť nemôžu. Aj v tomto meraní síl boli favoritom hostia.
 
Košice mali pred sezónou postupové ambície. Nie celkom sa im to však darí. Príčinou môže byť aj to, že FC má problém so štadiónom a tak väčšinou hráva vonku. Futbalisti z metropoly východu strácali po štrnástich kolách na prvú Banskú Bystricu 13 bodov, takže s postupom to až také horúce asi nebude.
 
Štatistiky Partizána nie sú dobré a po tomto zápase sa ešte zhoršili. Bardejovčania nevyhrali už 630 minút a sú druholigovými rekordérmi v počte zápasov bez víťazstva.
 
Poslednýkrát skórovať sa Partizánom podarilo ešte v 11. kole v Rohožníku. To znamená, že nedali gól už 444 minút. O streleckej sterilite futbalistov Partizána svedčí aj skóre 11:23, čiže 0,78:1,53 na zápas.
 
Partizáni začali dobre a už v 5. minúte pekne vystrelil Veličković. Šemrinec jeho strelu spod brvna vyškriabal. Bolo to však všetko, čo Partizáni na dlhý čas dokázali.
 
Hostia začali rýchlo preberať iniciatívu a po dvoch obrovských chybách v defenzíve dvakrát skórovali. Najskôr sa presadil v 20. minúte Václav a o pár minút neskôr poistil skóre líder hostí Pačinda.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU:
 
V úvode druhého polčasu domáci prestriedali. Salisu so Stachurom predsa len priniesli na ihrisko trochu oživenia. Proti dobrej obrane FC sa však presadiť nedokázali. Stachura sa dostal aj do šance. Brankára hostí však prekonať nedokázal.
 
Košice v pohode hrali čo potrebovali a v 71. minúte zvýšil na rozdiel triedy Cortés. Reprezentanti metropoly východu ukázali, že majú vyspelé mužstvo s množstvom kvalitných futbalistov. U domácich práve kvalita chýba a mužstvo sa potáca na zostupových miestach.
 
 
Hornošarišania potrebujú jeseň dohrať a dúfať, že ich súperi v boji o záchranu nebudú v závere jesene získavať body. Počas zimnej prestávky bude mužstvo nutné doplniť a ešte sa pokúsiť o záchranu v súťaži.
 
Pätnástym kolom sa skončila jesenná časť. Na druholigistov však ešte čakajú dve predohrávky jarnej časti. Na budúci týždeň cestujú do Šamorína a 13.11. o 13.00 hod. privítajú doma Púchov. Košičanov čaká domáci zápas proti béčku Slovana Bratislava (6.11.) a následne vo východniarskom derby v Humennom (13.11.).
 
Partizán Bardejov – FC Košice 0:3 (0:2)
Góly: Václav, Pačinda, Cortes
Rozhodovali: Dzivjak, Kuba, Bobko. ŽK: Keresteš, Kružliak, Petko – Gallovič, Ntuli. 100 divákov
Bardejovčania nastúpili v tejto zostave: Fojtíček – Filipiak, Petko, Da Silva (46. Salisu), Župa, Horváth, Csáno (45. Stachura), Veličković, Keresteš, Maník, Kružliak (72. Selimi)
Košičania nastúpili v tejto zostave: Šemrinec – Novák (72. Gáll), Pačinda (88. Liener), Ntuli, Gallovič (79. Jonec), Cortes (72. Kim), Václav (88. Pavúk), Kavka, Jakúbek, Guba, Molvadgaard
(18:54, P. Cingel, red)
Diskusia
Pridať komentár