Košičania na víťaznej vlne, spokojný aj tréner Vukušič

1189x
03. November 2021
Posledné dva zápasy: šesť gólov a šesť bodov
Tréner Košíc Jozef Vukušič 
 
Druholigoví futbalisti FC Košice majú za sebou ďalšie dva zápasy, v ktorých najprv vyhrali na Hornom Šariši 3:0, následne v Humennom privítali Petržalku, nad ktorou vyhrali 3:1, aj keď po prvom polčase prehrávali.
 
Počas víkendu vyhrali v Bardejove rozdielom triedy, keď o víťazstve rozhodli už v prvej polhodine. V dvadsiatej minúte skóre otvoril Václav a o osem minút neskôr pridal druhý gól Pačinda.
 
„Zápas bol taký, aký sme očakávali. Terén nebol ideálny, bol to fyzický zápas. Dôležité bolo, že sme zvládli prvý polčas, mali sme dostatočný náskok,“ prezradil tréner Košíc Jozef Vukušič.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU ZO ZÁPASU BARDEJOV - KOŠICE:
 
Po zmene strán si Košičania udržiavali vedenie i kontrolovali priebeh hry. Dvadsať minúť pred záverom tretí a zároveň posledný gól FC strelil legionár Cortes, ktorý prekonal gólmana Fojtíčka.
 
„Do druhého polčasu sme išli s tým, aby sme pridali tretí gól. Mali sme 15 – 20 minútovku, kedy sme išli viac do hĺbky, domáci sa dostali do nejakých situácii, ale tam bol taký výpadok. Potom sme to už v pohode dohrali, dali sme tretí gól a vyhrali sme zaslúžene.“
 
 
Košičania už pred zápasom vedeli, že domáci Partizán sa v koncovke trápi, čo sa potvrdilo aj v tomto dueli. „Hlavne sa staráme o svoj výkon, sme radi, že sme nedostali gól, lebo v poslednom zápase sme inkasovali tri góly. Išlo nám o víťazstvo, je to predsa derby, bolo to aj cítiť, sme spokojní,“ dodal Vukušič.
 
V stredajšom zápase FC vyhral nad Petržalkou 3:1, keď najprv inkasoval v dvanástej minúte, no následne po zmene strán skóre otočil – v 60. minúte vyrovnal Václav, v 89. minúte poslal východniarov do vedenia Pačinda a v nadstavenom čase na 3:1 upravil Cortes. Presne v takomto poradí strelili títo hráči góly aj proti Bardejovu.
 
Košičanov v lige čakajú ešte dva predohrávané zápasy jarnej časti, keď najprv privítajú béčko bratislavského Slovana a následne sa predstavia v Humennom.
(15:41, red)
Diskusia
Pridať komentár