VIDEO | Bardejovčanka Dagmar Liptáková bodovala na Majstrovstvách sveta vo fitnesse

2890x
09. November 2021
Získala vzácne kovy
Pozrite si videoreportáž 
 
Viac ako 200 pretekárov z dvadsiatich krajín sveta prišlo v poslednom októbrovom týždni predviesť svoje fitness kvality na súťažné pódium v Bukurešti. Tvrdá drina priniesla ovocie aj pre Bardejovčanku Dagmar Liptákovú, ktorá si z majstrovstiev sveta doniesla hneď dva cenné kovy.
 
„Súťažila som ako vždy v kategórii fitness figúra. Išla som do dvoch kategórií – Open, ktorý je bez obmedzenia veku, tam som skončila tretia a v Masters kategórii nad 35 rokov som skončila druhá,“ uviedla fitnesska Dagmar Liptáková.
 
Príprava na svetové pódium nebola kvôli pandemickej situácii jednoduchá. Dada, ako ju familiárne volajú, musela časť tréningov pred majstrovstvami presmerovať do domáceho prostredia.
 
„Mňa zastavil môj syn, lebo prišiel mi domov s pozitívnym PCR testom, takže sme ostali celá rodina doma 11 dní, aj keď sme boli zdraví. Musím poďakovať hlavne Pištovi z fitka Excalibur, že bol veľmi zlatý a že mi požičal základné vybavenie, aby som mohla ďalej pokračovať v príprave. Som veľmi rada, lebo si neviem predstaviť, čo by som bez toho robila,“ priblížila Dada.
 
Vo víre emócií 
 
Aj keď sa jej nakoniec podarilo do Rumunska vycestovať, skoršie plánované súťaže dostali stopku. Karantény pobyt so sebou priniesol nával emócií.
 
„Bola som veľmi nahnevaná, ale v podstate som si potom uvedomila, že sa mi už neraz stali veci, ktoré som veľmi nechcela a ktoré prekrížili moje plány, ale s odstupom času to malo vždy nejaký zmysel, prečo sa to stalo. Aj vtedy som začala pozerať na to tak, že som tam asi nemala ísť. Dnes už trošku tuším, že je asi dobre, že to tak osud zariadil. Potom som sa ešte viac chcela dostať na ten svet a dosiahnuť to konečne, lebo tiež to záležalo na tej mojej SMS-ke, ktorá mi prišla, že môžem vycestovať,“ doplnila Dada.
 
Silná podpora rodiny 
 
Dada si postupom času svoje druhé fitness centrum vybudovala v mieste svojho bydliska. Pomocnú ruku podali aj rodinní príslušníci.
 
„Ešte v prvej vlne, keď to všetko pozatvárali, tak môj otec vedel, že tie tlaky si stále idem, tak mi vyrobil tlakovaciu lavičku. Je síce z dreva, nestabilná, ale bola som rada aj za to. Nejaké kotúče sme mali, niečo sme dokúpili, nejakú výbavu sme mali z prvej vlny. V tej druhej som mala iný tréning – taký predsúťažný. Tu môžem poďakovať svojmu manželovi, lebo čo som si zapískala, všetko som mala,“ uzavrela Dagmar.
 
Súťažnú šnúru tohto roka by Bardejovčanka chcela zavŕšiť súťažou v Maďarsku, ktorá by mala byť zároveň akousi odmenou za poctivú prípravu.
(14:21, red)
 
Diskusia
Pridať komentár