Košická nemocnica hlási hotovo. Opravila parkovisko a cesty

683x
12. November 2021
Opravy stáli viac než 65-tisíc eur
Parkovanie je od teraz možné opäť v celom areáli. Foto: UNLP
 
Univerzitná nemocnica L. Pasteura (UNLP) Košice začala krátko pred dušičkovým víkendom rekonštruovať parkovisko a cesty v areáli na Triede SNP. Po dvoch týždňoch hlási hotovo.
 
Informovala o tom hovorkyňa (UNLP) Monika Krišková.
 
Parkovať môžete už v celom areáli
 
„Po dvoch týždňoch sme práce na asfaltovaní plochy 2 600 metrov štvorcových ukončili. Parkovanie je od teraz možné opäť v celom areáli. Je určite bezpečné a pohodlné,“ povedal generálny riaditeľ UNLP Košice Ján Slávik.
 
Stavebné práce boli rozdelené do dvoch častí. V prvej etape sa realizovala oprava a následné asfaltovanie pri poliklinike a pod rondelom, ktoré boli verejnosti sprístupnené už 4. novembra. V druhej etape nemocnica opravila cesty a parkovacie plochy až po Lekársku fakultu UPJŠ Košice.
 
 
Most je stále zatvorený
 
Nemocnica pred časom uzavrela v areáli aj most, ktorý spája objekty nemocnice na Triede SNP s areálom na Ipeľskej ulici a vedie ponad mimoriadne vyťaženú štvorprúdovú cestu a električkovú trať. Krátko na to, kvôli mimoriadne zlému technickému stavu, nemocnica uzavrela aj kryté parkovisko pod rondelom a tiež plochu pre peších chodcov pred poliklinikou.
 
„Opravami parkoviska sme naštartovali sériu investícií, ktoré univerzitná nemocnica nevyhnutne potrebuje, pretože sa do nej neinvestovalo roky. V niektorých prípadoch aj desaťročia. A budeme pokračovať v prácach na ďalších objektoch, tak aby sa postupne zlepšovali pracovné podmienky pre našich zamestnancov a samozrejme aj prístup do nemocnice pre pacientov,“ dodal Slávik.
 
Opravy ciest a nový asfaltový koberec stáli viac než 65-tisíc eur, práce zabezpečila pre UNLP spoločnosť CESTY KOŠICE S.R.O., na základe verejného obstarávania.
(14:00, red)
Diskusia
Pridať komentár