Partizáni majú pred sebou posledný tohtoročný zápas

1990x
12. November 2021
Bardejov hostí Púchov
Bardejov potrebuje vyhrať
 
Partizáni majú pred sebou posledný tohtoročný zápas 2. futbalovej ligy. Okrem pätnástich kôl jesennej časti funkcionári SFZ naplánovali aj predohrávku dvoch jarných.
 
Po ťažkých zápasoch z mužstvami z vyšších priečok tabuľky prichádza stretnutie, v ktorom súper nie je jednoznačným favoritom. MŠK Púchov je v tabuľke o jedno miesto vyššie ako Bardejovčania. Aj 13. miesto však znamená zostup do nižšej súťaže.
 
Púchovčania majú na konte 16 zápasov. Dva krát zvíťazili (Šamorín a Námestovo), štyrikrát remizovali a 10 krát bol úspešnejší súper.
 
Toto všetko znamená 10 bodov, teda o dva viac ako domáci. Hráči MŠK dali 18 gólov (o 7 viac ako Partizán) a dostali 26 (rovnako ak Bardejov). Najlepšími strelcami mužstva sú Ulman, Holiš s Mráz. Tí skórovali po 3 krát.
 
Partizáni boli strelecky úspešní len 11 krát. Strelcom mužstva je Da Silva – tri góly. Maník a Župa dali po dva góly. Púchovčania s výsledkami svojho mužstva spokojní nie sú. Pred zápasom so Žilinou B odvolali hlavného trénera Lukáša Kaplana a tak v Bardejove povedie mužstvo pravdepodobne Marek Šimáček s Michalom Riškom. Tí dirigovali mužstvo aj v neúspešnom zápase so Žilinčanmi (1:2).
 
U domácich bude pravdepodobne prvým mužom na lavičke asistent Marián Kurty. Tréner Šarmír bude stretnutie opäť sledovať z tribúny (úradná správa z 29.10.21 – pozastavenie výkonu funkcie na dva týždne a zákaz vstupu do šatní, technickej zóny, vrátane priestorov hráčskej lavičky, do priestorov extra sedenia a priestorov vyhradených pre delegované osoby).
 
V podstate ide o šesťbodový zápas. Jeho výsledok môže napovedať čo to o jarných bojoch o záchranu. V prípade prehry by sa rozdiely medzi Partizánom a mužstvami namočenými v zostupe (Púchov – po 16. kole rozdiel dva body, Dubnica - 7, Rohožník - 9 ) zvýšili tak, že dobiehať ich by už bolo veľmi ťažké.
(20:24, P. Cingel)
Diskusia
Pridať komentár