Tatran si hladko poradil s košickými Vranami

527x
16. November 2021
Východniarske derby ovládli Prešovčania
Zelenobieli vedú tabuľku NHE s plným počtom 20 bodov a štvorbodovým náskokom pred druhým košickým klubom HK. Foto: Viktor Zamborský
 
Hádzanári Tatrana Prešov aj naďalej pokračujú v najvyššej domácej súťaži bez zaváhania. V zápase 10. kola Niké handball extraligy si poradili na domácej palubovke s tímom Košice Crows výsledkom 40:23 (19:9). Zelenobieli tak vedú tabuľku NHE s plným počtom 20 bodov a štvorbodovým náskokom pred druhým košickým klubom HK.
 
Ako informoval klub Tatran Prešov na svojej webovej stránke, prešovskí hádzanári vo východoslovenskom derby držali opraty zápasu od začiatku pevne v rukách.
 
 
Derby ovládli Prešovčania
 
„Už v úvodnej minúte sa v domácom drese presadil Linhares, hneď po ňom aj Michalka a Tatran tak súperovi hneď od začiatku ukázal chrbát. V 11. minúte viedli Prešovčania už 6:1, keď ťažili najmä z pozornej obrany, zákrokov Colodetiho a rýchlych protiútokov. Náskok aj naďalej zvyšovali a v 23. minúte Rečičár natiahol rozdiel prvýkrát na dvojciferný (15:5). Desaťgólovým rozdielom sa napokon skončil aj prvý polčas,“ popísal priebeh zápasu klub.
 
V druhom polčase Košičania síce spočiatku dokázali udržiavať rozdiel skóre. Za čo mohlo aj viacero nepremenených streleckých príležitostí domácich. V záverečnej 15-minútovke, keď dostali príležitosť aj viacerí striedajúci hráči, náskok predsa len narástol na konečných 17 gólov. Tatran sa navyše v 59. minúte dočkal aj jubilejného 40-teho gólu, ktorý zaznamenal Rečičár. Bol to štvrtý extraligový zápas, v ktorých dokázali zverenci Slavka Golužu pokoriť túto gólovú hranicu.
 
 
Hlasy po zápase
 
Slavko Goluža, tréner Tatrana: „Bol to prvý zápas po dvojtýždennej reprezentačnej pauze. Myslím, že sme hrali dobre, aj keď sme sa dopúšťali aj chýb, ktoré robiť nesmieme. V druhom polčase sme nedávali ľahké góly, ktoré musíme na 95 percent premieňať. Ale inak to bolo v poriadku, mohli sme hráčov aj dostatočne rotovať. Gratulujem chlapcom a ďakujem ľuďom, ktorí prišli do haly. Verím, že nás prídu povzbudiť aj v utorok.“
 
Tomáš Fech, krídelník Tatrana: „Hrali sme po dlhšej pauze. V prvom rade sme sa chceli do toho dostať, keďže v utorok nás čaká ťažký zápas v Európskej lige. Myslím si, že boli tam nejaké chyby. Ale dôležité bolo, že sme si na začiatku urobili náskok. Dobre sme bránili, premieňali rýchle protiútoky a potom sa nám hralo ľahšie.“
 
Tilen Leben, brankár Tatrana: „Tento zápas nám slúžil najmä ako príprava na utorkový duel Európskej ligy, ktorý je pre nás veľmi dôležitý. Dnes sme hrali trochu nervózne. Musíme vylepšiť naše rýchle protiútoky, aby sme zaznamenávali ľahké góly. Skúšali sme aj nejaké nové pozície chlapcov, no robili sme aj nejaké chyby v obrane, ktoré musíme zlepšiť, pretože v najbližšom zápase bude dôležitá každá lopta.“
 
Čaká ich švajčiarsky majster
 
Na hádzanárov Tatrana čaká už v utorok 16. novembra od 18.45 hod. duel A-skupiny Európskej ligy, v ktorom takisto v domácej Tatran handball aréne privítajú švajčiarskeho majstra Pfadi Winterthur.
 
V najvyššej domácej súťaži sa najbližšie predstavia v sobotu 20. novembra, keď zavítajú na palubovku nováčika Záhoráci Stupava/Malacky. 
(13:41, red, Tatran Prešov)
Diskusia
Pridať komentár