VIDEO | Študenti z Gymnázia Leonarda Stӧckela oslávili slobodu jedinečnou akadémiou

2086x
19. November 2021
100. výročie prvého slovenského filmu a oslavy slobody a demokracie
Pozrite si videoreportáž 
 
Oslava študentstva, pripomienka boja za slobodu a demokraciu, ale aj 100 rokov od prvého slovenského filmu. Študenti z Gymnázia Leonarda Stӧckela spolu s pedagógmi pripravili slávnostnú akadémiu v netradičnom formáte.
 
„Najnáročnejšie bolo dať dokopy telesá, pretože sú 10 – 15 členné a tie opatrenia stále stúpali a žiakov sme nesmeli dávať dokopy. No nakoniec sa to v rámci všetkých možností, ktoré situácia ponúkla, podarilo,“ uviedla Jana Guľová, ktorá mala na starosti réžiu, dramaturgiu aj scenár celého programu.
 
„Poslednýkrát sme sa stretli v Športovej hale v roku 2019. Minulý rok nám to pandémia nedovolila, takže sme si teraz povedali, že to predsa bude v malom formáte. Naše ocenené dievčatá sú už vysokoškoláčky a v minulom školskom roku dosiahli veľmi pekné úspechy,“ opísala riaditeľka gymnázia Alena Gombošová.
 
Ocenili najlepších a pokrstili CD 
 
Na pôde gymnázia si svoj priestor našlo hovorené slovo, ľudová tradícia, spev, hudba, ale aj súčasný tanec. V rámci akadémie odovzdali Ceny riaditeľky GLS a pokrstili vôbec prvé umelecké CD, na ktorom usilovne pracoval zbor Collegium Leonardi.
 
„Na túto akadémiu som sa tešila asi celý mesiac a bola som veľmi rada, že aj za týchto podmienok sme dokázali uskutočniť niečo takéto úžasné. Aj napriek tomu, že som v Bratislave, tak vrátiť sa domov a vypočuť si všetkých bolo fakt niečo perfektné. Aj keď je dnes tak pochmúrne, tak mi to rozjasnilo celý deň,“ uzavrela ocenená študentka Alžbeta Vojtušová.
 
Akadémia sa uskutočnila za dodržiavania protipandemických opatrení, všetci účastníci boli pred podujatím pretestovaní.
(14:37, red)
 
Diskusia
Pridať komentár