Košická Terasa ruší svoje vianočné trhy

803x
22. November 2021
Vianočné trhy už zrušilo aj mesto Prešov
Terasa ruší vianočné trhy. Pripravuje však vianočný program. Foto: FB/Košice Západ Terasa 
 
V reakcii na nový COVID automat a výrazné sprísnenie opatrení zo strany štátu nasleduje aj najväčšia mestská časť Košíc mestá na Slovensku a ruší svoje vianočné trhy na Terase.
 
Ako uviedla mestská časť Košice – Západ na sociálnej sieti, napriek všetkej snahe musia na základe najnovších prijatých opatrení a celkovej situácii obľúbené Vianočné trhy Terasy zrušiť.
 
 
Čítajte aj:
Nechcú selekciu
 
„Sprísnenie COVID automatu, ktorý sa týka aj hromadných podujatí, znížil povolený počet účastníkov v čiernom okrese zo 100 na 50 plne zaočkovaných účastníkov, respektíve tých, čo prekonali ochorenie. My však nechceme, aby na základe prísnych opatrení prebiehala zásadná selekcia obyvateľov a mohlo dochádzať ku konfliktným situáciám,“ vysvetlila mestská časť.
 
Mestská časť zároveň uviedla, že spomínaný kapacitný limit je už vrátane predajcov, obslužného personálu, organizačného štábu a účinkujúcich umelcov, ktorí by vytvárali atmosféru na trhoch.
 
„Podľa odhadov odborníkov by mal aktuálny sprísnený stav nariadení a čierna farba nášho okresu pretrvať až do polovice decembra, čo pre nás organizátorov vianočných trhov znamená definitívny koniec úvah o prípravách a samotnej realizácii. O náhradnom vianočnom programe budeme informovať už čoskoro,“ dodala.
(9:38, red)
Diskusia
Pridať komentár