V Košiciach pribudla ďalšia žiarivá trafostanica

827x
22. November 2021
Výtvarná trafostanica pribudla na sídlisku Nad jazerom
Nový šat dostala trafostanica na Baltickej ulici v Košiciach. Foto: FB/Mesto Košice
 
Nevzhľadné budovy trafostaníc sa v Košiciach menia na umelecké diela. Nový šat tentoraz dostala trafostanica na sídlisku Nad jazerom.
 
Ako informovalo mesto Košice na sociálnej sieti, tieto budovy sa vďaka lokálnym talentom menia na umelecké diela s posolstvom o planéte a energii. Takýchto výtvarných trafostaníc je už v metropole východu sedem.
 
„Vďaka spolupráci mesta, mestskej časti Nad jazerom, VSD a neziskovej organizácii Active Life dostala žiarivý šat trafostanica na Baltickej ulici v Košiciach,“ uviedlo mesto.
  
 
Za grafickým spracovaním a realizáciou stojí vedúci Graffiti školy Martin Marko.
 
„Za symbol zobrazenia si zvolil pojem poruchy v distribučnej sústave, ktoré veľmi trefne zobrazil ako chyby v „sieti“. Druhým výtvarne poňatým pojmom sú kompaktné žiarivky a LED technológia. Realizácii predchádzal nápad, skice, kompletný farebný návrh. Do kompozície výtvarného diela zakomponoval aj popisné tabule. Samotná realizácia spočívala v malej oprave fasády, jej penetrácie a natretí celého objektu do základnej bielej farby. Nasledoval prenos motívu z návrhu na fasádu, niekoľkotýždňové maľovanie a nakoniec pripevnenie tabúl na fasádu, vysvetlilo mesto.
(10:55, red) 
Diskusia
Pridať komentár