VIDEO | Zrekonštruovaná cesta medzi Raslavicami a Demjatou

3610x
22. November 2021
Vynovený úsek cesty medzi Bardejovom a Prešovom
 Pozrite si videoreportáž
 
Oficiálnym prestrihnutím pásky bol do užívania daný viac ako dvojkilometrový zrekonštruovaný cestný úsek medzi Raslavicami a Demjatou. Spokojnosť neskrývajú všetci vodiči, najviac však tí okresu Bardejov, ktorí často cestujú hlavne za prácou či nákupmi do Prešova.
 
„Väčšina obyvateľov obce Raslavice je zamestnaná v Prešovskom okrese, to dennodenné cestovanie do Prešova a naspäť je pohodlnejšie, cesta je kvalitnejšia a bezpečnejšia, takže my sme vďační za všetkých občanov. Chcem vyjadriť veľkú vďaku,“ uviedol starosta obce Raslavice Marek Rakoš.
 
POZRITE SI FOTOGALÉRIU: 
 
Vladislav Bašista, starosta obce Demjata, na otvorení povedal. „Je tu cesta vysokého štandardu. Máme tu nové moderné krajnice, máme odpočívadla. Bolo by dobré, aby si všetci účastníci cestnej premávky túto cestu vážili. Keď využijú odpočívadlo, aby po sebe nechali poriadok, aby táto cesta slúžila aj pre budúce generácie.“
 
Prešovský samosprávny kraj vo veľkom rekonštruuje mnohé cesty a tento úsek je jedným z ďalších, ktorý zjednoduší a zrýchli cestovanie aj medzi Prešovom a Bardejovom.
 
 Pozrite si videoreportáž zo začiatku rekonštrukcie
 
„Cesta je kvalitne zrekonštruovaná, 2,3 milióna eur bolo vynaložených účelne a dobre. Okrem cesty sú vytvorené aj nové bezpečnostné prvky, ako aj rekonštrukcia oporného múru alebo aj odpočívadla. Motoristi hlavne z okresu Bardejov si myslím, že si zaslúžia takúto kvalitnú cestu. Je to predsa len dopravná tepna do krajského mesta a práve preto mňa osobne teší, že táto cesta je opravená,“ prezradil pre portál ahoj.tv predseda Prešovského samosprávneho kraja Milan Majerský.
 
Práce mali pôvodne trvať tristo dní, avšak cestu do užívania sa podarilo spustiť v predstihu.
 
„Rekonštrukcia prebiehala podľa môjho názoru na vysokej úrovni. Zhotoviteľ sa zhostil veľmi dobre. Treba poďakovať aj vodičom, že boli trpezliví. Ten výsledok má zmysel,“ uviedol Marcel Horváth, riaditeľ správy a údržby ciest PSK.
 
 
V jarných mesiacoch bude ešte zrekonštruovaný 400 metrový úsek pred vstupom do Raslavíc od Prešova, čím sa ukončia všetky práce, ktoré odštartovali v apríli tohto roka.
 
„Tento úsek už nemá žiadne veľké prekážky, či už mostné alebo iné telesá, je to len vrchný obrus. Predpokladám, že to bude rýchla práca, ktorá prepojí celý úsek z Prešova do Bardejova,“ informoval Rakoš.
 
Prednosta okresného úradu v Bardejove Ján Paľa dodal. „Investície do cestnej infraštruktúry sú nekonečné. Tam, kde sa v jednom okamihu cesta zrekonštruuje, v inom okamihu ju treba opravovať. Za všetkých ľudí, ktorí žijú a prechádzajú, pracujú a cestujú v tomto našom regióne, veľmi pekne ďakujem.“
 
Rekonštrukcia cesty patrí pod program Intereg medzi Poľskom a Slovenskom a práve takáto cezhraničná spolupráca prináša ovocie aj v prípade cestnej infraštruktúry.
(13:33, red)
Diskusia
Pridať komentár