Epidemiologická situácia sa na košických školách mierne zlepšila

602x
23. November 2021
Online výučba sa aktuálne týka 13 percent košických školákov
 Úplne zatvorené sú ZŠ Bernolákova a ZŠ Ľ. Podjavorinskej. Ilustračná foto: FB/Mesto Košice
 
V posledných dňoch sa epidemiologická situácia na košických základných školách oproti minulému týždňu mierne zlepšila. Online výučba sa aktuálne týka 13 percent košických školákov.
 
Informoval o tom magistrát na svojej webovej stránke.
 
„Aj vďaka tomu, že 360 žiakov ZŠ Gemerská a 213 žiakov z I. stupňa na ZŠ Fábryho mohlo začiatkom týždňa opätovne nastúpiť do svojich tried a karanténa sa skončila napríklad aj viacerým triedam na iných ZŠ, poklesol počet košických školákov na online výučbe na aktuálnych 2 150,“ vysvetlilo mesto.
 
 
Ktoré školy sú zatvorené?
 
Aj naďalej sú však zatvorené ZŠ Bernolákova 16 a ZŠ Ľ. Podjavorinskej. Keďže na tejto škole na sídlisku Lunik IX má až 76 percent žiakov rôzne respiračné ochorenia, na základe rozhodnutia RÚVZ sa tam obnoví prezenčná výučba až v pondelok 29. novembra. O školské zvonenie sú ochudobnení aj žiaci 1. stupňa na ZŠ Staničná a ZŠ Park Angelinum.
 
„Celkový počet žiakov na online vyučovaní nám síce v porovnaní s uplynulým týždňom poklesol o vyše 670, no školy nám hlásia ďalšie nové prípady ochorenia COVID-19. Viacero tried muselo od pondelka ísť do karantény najmä na základných školách Požiarnická, Lechkého, Drábova, Trebišovská a Želiarska. Z pohľadu chorobnosti je veľmi zlá situácia na ZŠ Družicová, kde k dnešnému dňu majú na nový koronavírus pozitívnych 62 žiakov a 6 pedagógov,“ uviedla vedúca oddelenia školstva magistrátu mesta Košice Beáta Lopušniaková.
 
Lopušniaková doplnila že, na dištančnom vzdelávaní bolo v utorok (23. 11.) na košických základných školách spolu 112 tried, čo je presne každá siedma trieda. Zároveň kvôli ochoreniu troch zamestnankýň školskej jedálne na ZŠ Tomášikova budú mať ich žiaci v utorok a stredu len suché obedy.
(10:36, red, mesto Košice)
Diskusia
Pridať komentár