ROZHOVORY O MESTE: Bardejovčania budú diskutovať o vzdelávaní detí a mládeže

1255x
23. November 2021
Pridajte sa aj vy
 Prvá komunitná škola v Bardejove rozpráva o myšlienke vzniku
 
17. novembra sme oslavovali nielen výročie Nežnej revolúcie, ale aj medzinárodný deň študentstva. Vzdelanie našich detí a mládeže je to najdôležitejšie, čo im môže pomôcť pripraviť sa na život v dospelosti. Sme spokojní s jeho úrovňou v našom meste?
 
Stačí naše deti učiť množstvo poučiek a kvantum učiva, čo poznáme ako rodičia zo svojich školských čias? Alebo sa doba zmenila a žiada si výučbu žiakov a študentov k väčšej samostatnosti, k budovaniu sebavedomia, kritickému mysleniu, zvládaniu moderných technológií, ale aj praktických zručností, o ktoré mnohé deti prichádzajú?
 
Je vôbec niečo, čo môžeme urobiť v meste, na lokálnej úrovni, preto, aby naše školy pripravili žiakov a študentov lepšie ako v iných mestách?
 
Traja hostia z oblasti školstva
 
Ak vás to zaujíma, alebo chcete k téme prispieť svojimi názormi alebo nápadmi, príďte o tom diskutovať s hosťami v diskusii VZDELANÉ MESTO v rámci série ROZHOVORY O MESTE, už tento piatok (26.11.2021) o 19:00 hodine v kultúrno-komunitnom centre Bašta. Diskusiu pripravuje združenie BARDEJOVIZIE.SK.
 
Hosťami budú Mária Biľová – Bardejovčanka, riaditeľka školy v Košiciach v sieti súkromných základných škôl FELIX, Denisa Fojtíková z pripravovanej Komunitnej školy AVES v Bardejove, a Ján Mika, riaditeľ prvej základnej školy na Komenského ulici. Moderuje Miloslav Olejár.
 
V rámci cyklu Rozhovory o meste sa bude rozprávať o tom, čo môžeme spraviť aby deti v našom meste dostali to najlepšie vzdelanie a štart do života. Do diskusie budete mať možnosť vstúpiť každý, kto sa zúčastní. Budeme radi, ak sa pridáte k nám a poviete svoj názory, postrehy, či skúsenosti. Link na FB udalosť nájdete TU. 
(11:47, bardejovizie)
 
Diskusia
Pridať komentár