V nemocnici v Šaci narastá počet hospitalizácií aj zamestnancov na PN a  v karanténe

686x
23. November 2021
Situácia v šačianskej nemocnici je kritická
Z dôvodu zabezpečenia chodu COVID oddelenia sa uzatvorila Klinika liečebnej rehabilitácie a v prevádzke zostala len jej ambulantná zložka. Foto: Nemocnica Košice-Šaca
 
V nemocnici Košice-Šaca narastá nielen počet hospitalizácií, ale aj zamestnancov na PN a v karanténe.
 
Informovala o tom šačianska nemocnica na svojej webovej stránke.
 
„Situácia v regióne a v nemocnici Košice-Šaca je naďalej kritická, zdravotnú starostlivosť poskytujeme 29 COVID-19 pozitívnym pacientom, z uvedeného počtu sú 25 napojení na kyslík a štyria vyžadujú podporu high flow. Ďalší traja pacienti sú na umelej pľúcnej ventilácii. Štatisticky hovoríme o 75 percentách nezaočkovaných pacientov na kyslíku, v prípade umelej pľúcnej ventilácie ide až o 100 percent. Úmrtnosť, nielen v Nemocnici Košice-Šaca, ale aj v okolitých zdravotníckych zariadeniach, je, žiaľ, viac ako 80-percentná pri pacientoch, ktorí sú napojení na umelú pľúcnu ventiláciu,“ vysvetlil riaditeľ nemocnice Košice-Šaca Pavol Rusnák a zároveň vyjadril veľkú vďaku všetkým zamestnancom na COVID oddeleniach.
 
Rusnák zároveň dodal, že z dôvodu PN alebo karantény im v nemocnici chýba 48 zamestnancov.
 
 
Očkovanie v nemocnici
 
Vakcinačné centrum na Poliklinike VA U. S. Steel je v prevádzke každý utorok a piatok v čase od 7.00 do 15.00 hod. V prípade záujmu o očkovanie proti COVID 19 je potrebné vyplniť registračný formulár na portáli https://korona.gov.sk/.
 
Záujemcovia môžu prísť aj bez registrácie, musia mať ale odporúčanie od lekára a pred príchodom si overiť, či na daný deň nie je naplnená kapacita vakcinačného centra registrovanými záujemcami.
 
Vakcinácia je realizovaná očkovacou látkou Comirnaty od konzorcia Pfizer/BioNTech, registrovaným aj neregistrovaným záujemcom.
 
Návštevy a opatrenia
 
S ohľadom na aktuálnu pandemickú situáciu v šačianskej nemocnici aj naďalej platí zákaz návštev a každý pacient pri vstupe do zdravotníckeho zariadenia musí mať riadne prekryté horné cesty dýchacie použitím respirátora FFP2.
 
„So súhlasom riaditeľa spoločnosti sú povolené návštevy len k dlhodobo hospitalizovaným a ťažko chorým pacientom, k zomierajúcim pacientom a na požiadanie pacienta kňazom za účelom podávania sviatostí a ostatným duchovným. Návštevy, ktoré spadajú do výnimiek, sú povolené len v režime „OTP“. Prítomnosť otca pri pôrode bude umožnená, ak sa preukáže negatívnym PCR testom nie starším ako 72 hodín,“ dodala nemocnica.
(12:30, red)
Diskusia
Pridať komentár