V Košiciach ocenili najlepších študentov z kraja

647x
23. November 2021
Dvadsiatka najlepších študentov v kraji získala ocenenie
Ocenenie si prevzali študenti, ktorí šíria dobré meno svojej školy aj kraja. Foto: youtube/KSK
 
Medzinárodný deň študentstva sa už tradične spája s oceňovaním študentov Košického kraja, ktorí počas svojho štúdia dosahujú vynikajúce výsledky a svojimi znalosťami, schopnosťami a talentom sa stáli známymi nielen doma, ale aj v zahraničí.
 
Ako informovala hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková, symbolické ocenenie si v pondelok 22. novembra na Úrade Košického samosprávneho kraja za prísnych epidemiologických opatrení prevzalo spolu 20 študentov zo stredných škôl v Košiciach, Michalovciach, Sečovciach, Spišskej Novej Vsi, Rožňave, Moldave nad Bodvou a Kráľovskom Chlmci.
 
 
Ocenenia v štyroch oblastiach
 
Na základe nominácií jednotlivých škôl a po schválení komisiou sa predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka rozhodol udeliť ocenenia v štyroch oblastiach - oblasť úspechov v celoslovenských a v medzinárodných predmetových olympiádach a iných súťažiach, mimoriadne úspechy v športových aktivitách, oblasť za charitatívnu, dobročinnú a dobrovoľnícku iniciatívu alebo za humánny čin a oblasť aktívna participácia na verejnom živote mládeže, angažovanosť v spoločenských a kultúrnych aktivitách.
 
Šikovní mladí východniari
 
„O šikovných východniarov, našťastie, nie je núdza, čo sa len opäť preukazuje týmito oceneniami. Získali ich študenti za výsledky v oblasti vedomostí a odborných zručností, za úspechy z medzinárodných predmetových olympiád, za športové a telovýchovné, spoločenské a kultúrne aktivity aj za charitatívnu a dobročinnú iniciatívu. Som na nich nesmierne hrdý,“ uviedol Trnka.
 
Medzi ocenenými bola aj Simona Gabonová zo Strednej odbornej školy informačných technológií, Ostrovského 1, Košice, ktorá na profesionálnej úrovni ovláda prácu v grafických programoch a za posledné dva roky sa dvakrát umiestnila na 1. mieste v krajskom kole prestížnej celoslovenskej IT súťaži ZENIT v kategórii grafický dizajn a 4. miesto v celoslovenskom kole.
 
K ďalším oceneným patril napríklad aj Tomáš Balog zo Strednej priemyselnej školy elektrotechnickej Komenského 44, Košice, ktorý sa zapojil do celoslovenskej inovačnej súťaže projekt BeReady AWARDS. Mladí „technici“ z 24 najlepších stredných škôl zo Slovenska navrhovali SMART CITY, čiže energeticky nezávislé mesto. Tomáš Balog si z tejto súťaže odniesol prvú cenu. Zapojil sa aj do projektu Konferencia IT v praxi a získal cenu spoločnosti GlobalLogic.
(13:58, red, KSK)
 
Diskusia
Pridať komentár