VIDEO | V Lenartove očkovali už štvrtýkrát, záujem sa zvyšuje

2217x
23. November 2021
V decembri plánujú očkovať opäť
Pozrite si videoreportáž 
 
Počas predposledného novembrového pondelka sa v obci Lenartov očkovalo proti ochoreniu COVID-19 opäť. V spolupráci s bardejovským vakcinačným centrom tak podali prvú, druhú, ale aj tretiu dávku vakcíny.
 
„Toto dnešné očkovanie bolo v poradí už štvrté. Keď sme to vyhlasovali obecným rozhlasom, tak nás spätná väzba posúvala dopredu, vedeli sme, že tých ľudí bude podstatne viac. Do dnešného dňa sa nám nahlásilo 46, ktorí sa aj zúčastnili toho očkovania,“ ozrejmila starostka obce Lenartov Jana Bľandová.
 
Veľkú úlohu pri očkovacej osvete zohrali terénni sociálni pracovníci, ktorí sa tejto téme starostlivo venovali aj priamo v komunitách.
 
 
„Zo začiatku mali obavy, ale keď videli, že sa čím ďalej viac očkuje a ľuďom vlastne nič nie je. Keď niekto ochorel, tak videli, aké mal ťažkosti, aj preto je ten záujem,“ uviedla terénna sociálna pracovníčka Katarína Štibrichová.
 
V prípade 3. dávky je nevyhnutné, aby od podania 2. dávky uplynulo 6 mesiacov. Obec chce sprístupniť ďalšie kolo očkovania ešte v decembri.
(14:41, red)
 
Diskusia
Pridať komentár